‘Bilgilendirme ziyaretleri’, Selimiye ve çevresinde sürdü

ÖNDER Haber -

‘Bilgilendirme ziyaretleri’, Selimiye ve çevresinde sürdü

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın Birim Müdürleri ile birlikte ilçemizin ‘kırsal mahalleleri’ne gerçekleştirdiği ziyaretler sürdürülüyor.

Önceki haftalarda Ören ve Bafa ile çevre mahallelerine gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından bilgilendirme gezisi bu kez Selimiye ve çevre mahallelerine oldu.

Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Meclis Üyeleri Mehmet Ali Mekik, Halil Kocabaşoğlu ve birim Müdürleri ile beraber Selimiye ve çevresindeki kırsal mahalleleri ziyaret eden Başkan Tokat, düzenlenen toplantılarda, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında yurttaşlara bilgiler verdi.

Ziyaret programı kapsamında Eğridere, Danişment, Etrenli, Şenköy, Ekindere, Derince, Günlük ve Sakarkaya mahallelerinde muhtar ve yurttaşlarla buluşmalarda, yapılan hizmetler ve 2016 yılı için planlanan çalışmalar aktarıldı ve yurttaşların talep-önerileri alındı.

Bu arada Başkan Tokat tarafından, Büyükşehir Yasası, Hayvan Toplama Merkezi, Arazi Satışı ve 2016 yılı içinde planlanan çalışmalar gibi birçok konuda açıklamalar yapıldı.

Büyükşehir yasası gereği, Milas Belediyesi’nin hizmet vermesi gereken mahalle sayısının 132’ye çıktığını, gelirlerinin çoğunun ellerinden alınmasına rağmen en iyi şekilde hizmet vermeye ve her mahalleye eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını, “bahane üretmeden kısa vadede kendi çarelerini yaratmak” için arazi satışlarına yöneldiklerine dikkat çeken Başkan Tokat, 2016 yılı içinde de hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirtip sözlerini şöyle sürdürdü:

“2016 yılında Büyükşehir Belediyemiz en fazla yatırım bütçesini Milas için ayırdı. Biz de Milas Belediyesi olarak tüm çalışma programlarımızı kırsal mahallelerimiz için yapıyoruz. Bugün burada sizlerle olmamızın sebebi, sizlerin taleplerini dinlemek ve yapılacak olan çalışmaların Müdürlerimiz tarafından yerinde görülmesi. Milas merkezindeki üstyapı çalışmalarımızı tamamladık, şimdi kırsal mahallelerimize yönelik çalışmalarımız başlıyor. İhalelerimizi yapıyoruz. Sizlerin talepleri doğrultusunda plan ve programlarımızı şekillendiriyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde kırsal mahallelerimizdeki değişimimi herkes görecek” dedi.

Mahalle muhtarları ve sakinlerinden gelen talepleri yerinde inceleyen Başkan Tokat, birim Müdürlerine talepleri not aldırıp çalışma programına konulması yönünde talimatlar verdi.

Başkan Tokat, Şenköy ziyareti sonrası, Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesine katılmak için  gezisini sonlandırdı.

Diğer mahallelerde ise bilgilendirme toplantılarına Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim Müdürleri tarafından devam edildi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamada, Selimiye ve çevresindeki bilgilendirme ziyaretlerine dün de devam edileceği bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık