“Bilimsel Eğitim için Laiklik şart”

A. Kemal KAŞKAR -

“Bilimsel Eğitim için Laiklik şart”

Milas Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen “Bilimsel Eğitim için Laiklik şart” konulu Panel-Forum, 13 Ekim Cuma akşamı saat 18:30’da Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonunda yapılacak.

Etkinliğe konuşmacı olarak CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve Haziran Hareketi Eğitim Komisyonu Üyesi İlhan Şimşek katılacak.

Etkinlikle ilgili olarak, Birleşik Haziran Hareketi Milas Meclisi’nden yapılan açıklama-çağrıda, “Çocuklarımız yarınlarını ancak laik, bilimsel ve çağdaş bir eğitimle kazanabilirler. Bizler de laikliğe sahip çıkarak, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız” denildikten sonra şu görüşlere yer verildi:

‘Daha çok din, daha az bilim’

“Bir din devleti kurma isteği, AKP iktidarını olabildiğince hoyratlaştırmış, bu özlemini engelleyen en büyük neden gördüğü laiklik ilkesine elindeki her imkanla saldırıya geçmiştir.

Bir devleti yıkmak için eğitim sistemini yok etmek öncelik taşır. Çünkü devletin geleceği yeni nesillerle şekillenir.

Okullarda müfredat ‘Daha çok din, daha az bilim’ anlayışı ile yeniden düzenleniyor.

Cihat anlayışının şer’i hukukla ilgili ünitelerinin derslere eklenmesi de din devleti anlayışının eğitime vurduğu en belirgin damgadır.

Özgür düşünceyi merkeze koyan bilimsel ve evrensel bir eğitim sistemini çökertmeye yeminli bir örgütlenmeyle karşı karşıyayız.

Çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışında, öğrencilerin sınavsız üst öğretim kademelerine geçmesi esastır. Burada objektif yöntemlerle belirlenen yılsonu notları, uzman öğretmenlerin değerlendirmeleri dikkate alınır.

‘Sistemsizlik’

Şimdi yeni getirileceği söylenen sistemle TEOG denen (ki bu sistemi de kendileri icat etti) sistemi kaldırarak yeni bir ‘Sistemsizlik’ getiriyorlar.

Bu sistemin savları ve yanıtları şunlardır:

-Liselerin kendi sınavlarını yapması... Hani öğrenciler sınav stresinden kurtulacaktı?

-Yerleştirmeler yıl sonu başarı ortalamasına göre yapılacak... Şişirilmiş ve hormonlu notlarla gerçekçi bir değerlendirme mümkün müdür?

-Adrese dayalı yerleştirme... Öğrenci, bölgesinde bulunan fakat istemediği bir okula yerleştirilebilir ya da imam hatipli bir öğrenci, sınavını kazanması mümkün olmayan bir okula yerleştirilebilir.”

Laikliği kazanacağız

Ve açıklama; etkinliğin, oluşturmak istediği farkındalık, amaç ve hedeflerini ifade eden, “Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım / Gerici müfredata hayır / TEOG aldatmacasına hayır / Okullarda cemaat vakıflarına hayır / Laik ve demokratik eğitim için mücadeleye devam / Laikliği kazanacağız” sloganlarıyla sona eriyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık