Bina tamam, sıra açılışta …

Adem KANKAYNAR

Bina tamam, sıra açılışta …

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Toplum Hizmetleri Daire Başkanı Hayrullah Köken ve Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürü İlkay Türkoğlu, ilçemizde açılması planlanan ‘Sosyal Hizmet Merkezi’ için bir dizi incelemelerde bulunarak, bir binanın merkez olarak açılmasına karar verdiler ... Tutulan binada tadilat çalışmaları başlatıldı.

Yapılan incelemeler sonucu Milas Kapalı Pazaryerine yakın bir noktada tutulan yeni merkez binasında tadilat çalışmaları başlatılırken, Sosyal Hizmet Merkezi’nin 2017 yılı sonuna kadar tüm donanımların temin edilerek hizmete açılacağı belirtildi.

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’in ısrarlı talebi doğrultusunda, Toplum Hizmetleri Daire Başkanı Hayrullah Köken ile birlikte ilçemize gelerek merkez için yer incelemesinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürü İlkay Türkoğlu; “Yılsonuna kadar açılması planlanan Sosyal Hizmetler Merkezi’nde Engelliler, Kimsesiz çocuklar, Şehit ve Gazi yakınları ile şiddet görmüş, Kimsesiz veya bakıma muhtaç kadınlarla, Yaşlılık nedeniyle bakıma muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza hizmet verilecek. Bununla birlikte özellikle merkezimizde görevli uzman personel tarafından evlenme ve boşanma süreçlerinde de eşlere, ‘Aile Danışmanlığı’ hizmeti sunulacaktır.

Açılması planlanan bu merkezde; sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimi uzmanı başta olmak üzere yaklaşık 20 personel hizmet verecek. Kısaca hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz” dedi.

İlçemizde açılması planlanan Sosyal Hizmet Merkezi için AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’in ısrarcı bir tutumla konuyu sürekli gündeme getirdiğini belirten Türkoğlu; “Biz de talebi değerlendirerek merkez ile ilgili çalışmalara başladık” diyerek, ısrarlı talebin sonuç getirdiğini sözlerine ekledi.

“Böyle bir merkeze ilçemizin ihtiyacı vardı”

İlçemizde özellikle bakıma muhtaç vatandaşların çok ciddi sorunlarının olduğunu, bunların çözümü için de mutlaka böyle bir merkezin ilçede bulunması gerektiğini belirten AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer; “Yeni Sosyal Hizmet Merkezi binalarının açılması sadece Milas’ın gündeminde değildi. Birçok ilçede bu merkezlerin açılması planlanıyordu. Muğla’nın nüfus yoğunluğu açısından en büyük ilçesi konumundaki Milas’a bir an önce açılması hususunda ilçe teşkilatı olarak yoğun bir çaba harcadık ve sonuçta karşılığını da aldık. Açılacak merkezin şimdiden halkımıza ve ilçemize güzel hizmetler sunmasını diliyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık