“Bir an önce bu uygulamadan vazgeçin!”

Adem KANKAYNAR -

“Bir an önce bu uygulamadan vazgeçin!”

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, geçtiğimiz hafta sonunda Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkisi/sorumluluk alanındaki caddelerde başlatılan ücretli otopark uygulamasına tepki gösteren bir açıklama yaptı. Akyer; “Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından önce Muğla merkezde, sonra Marmaris’te ve şimdide Milas’ta uygulamaya konulan ve adına da hizmet dedikleri bu çalışma ile acaba başta Milas halkı olmak üzere tüm Muğlalı hemşehrilerimiz cezalandırılmak mı isteniyor?” diye sordu.

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, başlatılan uygulama için çok sert ifadelerde bulunurken, “Hiçbir yatırım yapmaksızın halktan adeta zorla, cadde üzerine bırakılan araçlardan ücret alınmasını hizmet olarak değerlendiren bu zihniyete elbette halkımız gereken cevabı verecektir, ancak biz de buradan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün’e sesleniyoruz: Bir an önce bu uygulamadan vazgeçin” dedi.

İlçe Başkanı Akyer tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Değerli Milas halkı, kıymetli basın mensuplarımız. Hepinizin bildiği gibi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizdeki sorumluluk alanı içinde olan 4 caddede ücretli otopark uygulaması geçtiğimiz hafta sonu, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihaleyi kazanan ANS Gıda Yatırımları A.Ş. tarafından başlatıldı.

İhaleyi alan firma yetkilisi tarafından basına verilen demeçte, ilçemizin 2 bölgeye ayrıldığını ve uygulamanın Atatürk Bulvarı, Müştakbey, Ahmet Taner Kışlalı ve Zafer Caddesi’nde yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Birinci bölge olarak Atatürk Bulvarı ve Müştakbey Caddesi, ikinci bölge olarak da Ahmet Taner Kışlalı ve Zafer Caddesi belirlenmiş. Belirlenen 4 cadde de aynı plakalı araçlar günde bir defaya mahsus ilk 15 dakika ücretsiz olarak park yapabilecekler ve sonraki zaman dilimlerinde birinci bölgede; 15 ila 30 dakika için 2 TL, 30 ila 60 dakika için 4 TL, 60 ila 120 dakika için 5 TL, 120 ila 240 dakika için 6 TL, 240 ila 360 dakika için 8 TL, 360 ila 480 dakika için 10 TL, 480 ila 600 dakika arası içinse 12 TL olarak ücret belirlenmiş.

Birinci bölge olarak belirlenen caddelerde yani Atatürk Bulvarı ve Müştakbey Caddesi’nde uygulama, sabah saat 08.00 ile akşam 21.00 arasında uygulanırken, ikinci bölge dediğimiz Ahmet Taner Kışlalı ve Zafer Caddesi’nde ise sabah saat 09.00 ile akşam 17.00 arasında ücret uygulaması yapılacağı duyuruldu.

Hafta sonlarında ikinci bölgede ücret uygulaması yapılmazken, ikinci bölgedeki fiyat uygulamasının, birinci bölgeden 50 kuruş daha ucuz olacağı belirtiliyor. Uygulamanın 10 saatlik bölümü dışındaki kalan zaman diliminde ise her saat için 1 lira otopark ücreti alınacağı açıklandı.

Bugün ülkemizin birçok kentinde, özellikle de partimizden seçilen belediye başkanlarının yönettiği il ve ilçelerde böyle bir uygulama yokken, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından önce Muğla merkezde, sonra Marmaris’te ve şimdi de Milas’ta uygulamaya konulan ve adına da hizmet dedikleri bu çalışma ile acaba başta Milas halkı olmak üzere tüm Muğlalı hemşehrilerimiz cezalandırılmak mı isteniyor?”

“BU NASIL SOSYAL BELEDİYECİLİK?”

Her fırsatta kendilerini ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı ile tarif eden CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilikten anladıkları acaba bu tür uygulamalar mı? Kentlerin trafik sorunlarını çözme adına il merkezi ve tüm ilçelerde çok katlı ve modern otoparklar yapmak yerine, hiçbir yatırım yapmaksızın halktan adeta zorla cadde üzerine bırakılan araçlardan ücret alınmasını hizmet olarak değerlendiren bu zihniyete elbette halkımız gereken cevabı verecektir ancak biz de buradan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün’e sesleniyoruz: Bir an önce bu uygulamadan vazgeçin”

“BU CADDELER SİZİN Mİ?”

İktidarımız tarafından yap-işlet-devret yöntemiyle ülkemizin hemen her bölgesinde yapılan köprü, otoyol veya tüneller ve bu hizmetlerden alınan ücretler için ortalığı ayağa kaldıran, milletvekilleri aracılığıyla konuyu meclis gündemine taşıyanlar, kendi belediyeleri tarafından yapılanlara neden ses çıkarmıyorlar?

Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemizde bazı caddelerde yapılan yol ve kaldırım çalışmaları adeta işkenceye dönüşmüş, bu cadde üzerindeki birçok işletme iflasın eşiğine gelmiş hatta o cadde üzerinde ikamet eden vatandaşlarımız evlerine girip çıkamaz olmuştu. Büyükşehir Belediyesi, bu caddelerin kendi sorumluluk alanında olduğunu ileri sürerek Milaslılara adeta aylarca eziyet etmişlerdi. Şimdi de aynı caddelerden park ücreti alıyorlar. Biz de soruyoruz: Bu caddeler sizin mi? Bu cadde üzerindeki işyeri sahipleriyle ikamet eden vatandaşlarımızın suçu ne? Diğer caddelerden alınmazken sadece bu caddelere mahsus bu uygulama, adalet ve eşitlik ilkesine de aykırıdır. AK Parti Milas İlçe Başkanlığı olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz: derhal bu uygulamadan vazgeçin.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık