“Bir baret, gerektiğinde sizin hayatınızı kurtarır!”

ÖNDER Haber*-

“Bir baret, gerektiğinde sizin hayatınızı kurtarır!”

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. Maden Direktörlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere çeşitli mesleklerden 39 kişiye işe başlamadan önce İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimleri verildiği bildirildi.

Maden Direktörlüğü (eski TKİ) Toplantı Salonunda, çok tehlikeli sınıfta çalışacak olan işçilere verilen ve iki gün süren 16 saatlik eğitimde işçilerin; İş sağlığı ve güvenliği temel ilkeleri, Çalışma mevzuatı, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, İş kazaları meslek hastalıkları, Kazalardan korunma ilkeleri, Kişisel Koruyucu Donanım kullanımı, Meslek hastalıklarının nedenleri ve korunma ilkeleri, Biyolojik ve Psiko - Sosyal risk etmenleri, Elle kaldırma ve taşıma, İşyeri temizliği ve düzeni, Gvenlik ve sağlık işaretleri, Parlama-patlama ve yangından korunma, Elektrik tehlikeleri riskleri ve önlemleri, Kapalı alanlarda çalışma, Yüksekte çalışma gibi konularda bilgiler verildi.

Eğitim çalışmaları öncesinde işe yeni başlayan işçilere seslenen Maden Direktörü Yüksel Akın, çalışanların hayatlarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Çalışmalarınız sırasında mutlaka iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyunuz. Burada size verilen eğitimde söylenilenleri aklınızdan çıkarmayınız. İş disiplini çerçevesinde hareket etmelisiniz. Sabah evden işe nasıl geliyorsanız, akşam da eve giderken beden ve ruh sağlığınızı koruyarak dönmelisiniz. Sizlerin iş kazası geçirmesi bizleri üzer. İş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almak bizden, uymak da sizin göreviniz” dedi.

Daha sonra işyerinde örgütlü sendika olan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Osman İlhan, yaptığı konuşmada, kişisel koruyucu donanım malzemelerinin önemi üzerinde durdu ve “Bir baret, gerektiğinde sizin hayatınızı kurtarır” dedi ve bu konuda, geçmişte yaşanan bir olayı örnek olarak gösterdi.

Maden Direktörlüğü İSG Sorumlusu Suat Gedik de, “Mutlaka kişisel koruyucu donanım (KKD) malzemelerinizi kullanmalısınız, bunu hiçbir mazereti olamaz” diye konuştu.

Maden Direktörlüğünde yeni işe giren Loader-Ekskavatör Operatörü, Ağır Kamyon Şoförü, İş Makinesi Yağcısı, Manevracı-Harmancı ve Elektrikçi ünvanlı 39 işçiye eğitimleri, CEMRE OSGB elemanları; İşyeri Hekimi Dr. Serdar Özdoğan ile İş Güvenliği Uzmanları Nevzat Çağlar Tüfekçi ve Fatih Keçeli tarafından verildi.

(* Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ’nin “Yatağan Maden’de yeni işe girenlere İSG eğitimi verildi!” başlıklı haberinden aktarılmıştır.)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık