Bir bayram daha böyle geçti …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Bir bayram daha böyle geçti …

Şeker/Ramazan Bayramı, ilçemiz Milas’ta da coşkuyla karşılanıp yaşandı. Bayramın ilk günü camiler, bayram namazı için dolup taşarken, kırsalda da bayram, kimi geleneksel motifleriyle coşkulu bir şekilde geçti ... İlçemiz merkezinde yaşayan yurttaşlar ise bayramın ilk gününden itibaren, başta Ören ve Güllük olmak üzere kıyılara akın etti ...

 

Resmi bayramlaşma …

Yılardır sürdürülen ve artık geleneksel hale dönüşen resmi bayramlaşma programına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Garnizon Komutan Vekili Yrb. Emel Demiryakan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Vidinel, İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Bahadır İyilikçi, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Milas Müftüsü Ali Saim Doğru, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tarık Çubukçuoğlu, az sayıda mahalle muhtarı ve bazı kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bayramlaşma programının en dikkat çekici bölümü, Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay’ın yine bir Milas şiiri okumasıydı.

Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yarım saat süren bayramlaşma programı, daha sonra M. Önol Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi ziyaretleri ile sürdü. Bu yıl ilk kez, diğer kurumların yanında, Milas Belediyesi’nin ziyaret edilmemesi ise dikkat çekti.

 

Kırsal mahallelerde

bayram, ilçe merkezinde

tatil …

İlçemiz nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan kırsal nüfus, geçmişten günümüze ulaşan bayram geleneklerini büyük ölçüde sürdürürken, bayram namazı sonrası yurttaşlar camilerde ve köy meydanlarındaki kahvehanelerde bayramlaştılar. İlçe merkezindeki yurttaşların büyük bir bölümü ise bayramın ilk gününden itibaren deniz kıyılarına akın ettiler. Üç günlük bayram süresince Milas şehir merkezi oldukça sessizdi ...

 

Bayram, kazasız

atlatıldı …

Her yıl yüzlerce insanımızı trafik canavarına, özellikle de bayramlarda kurban verirken, geride bıraktığımız Ramazan Bayramı boyunca ilçe sınırları içinde kayda değer bir trafik kazası meydana gelmedi. Özellikle polis ve jandarma ekipleri tarafından sıkı bir kontrolün yapıldığı karayollarında küçük çaplı maddi hasarlı kazalar meydana gelirken, kazalarda can kaybı yaşanmadı.

 

Bayramda siyaset …

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin ilçemizdeki parti binalarında, bayramın ilk günü bayramlaşma törenleri gerçekleşti.

 

CHP’de …

İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi, Arasta Park’ta bulunan parti binasındaki bayramlaşma programında, örgüt binası dolup taşarken, ilçe Başkanı Suat Özcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne katıldıklarını ve orada yaşananları paylaştı.

Özcan; “Genel Başkanımızla birlikte gün boyu bizler de adalet için yürüdük. O gün gördük ki, genel başkanımız ve beraberindekilerin yüzlerinde ne bir yorgunluk ifadesi, ne de bir bıkkınlık vardı. Fiziksel anlamda hiçbir olumsuzluk görmedik. Çünkü o yürüyüşe katılanlar biliyorlardı ki, bir ülkede adalet tesis edilemiyorsa orada hiçbir konuda doğru bir gelişme yaşanamaz. Ne yazık ki 15 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten iktidar, her konuda çağ atladığımızı iddia etse de, toplumda adalet duygusunu oluşturamadı. Bu ülkede yaşayan herkesin adalete olan güveni sarsılmış durumda. Oysa hepimizin bağımsız yargıya, hakim ve savcıların tam anlamıyla bağımsız bir şekilde vereceği kararlara ihtiyacımız var. Çünkü adalet hepimize lazım” diyerek, yürüyüşe katılan partililere ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür etti.

14 ile 16 saatlerinde arasında devam eden bayramlaşma, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

 

AKP’de …

AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin de katıldığı bayramlaşma programında konuşan İlçe Başkanı Levent Akyer, ilçe teşkilatı olarak bir tek hedefe kilitlendiklerini belirterek; “Bizim tek hedefimiz partimizin genel ve yerel seçimlerde almış olduğu oyları arttırmak, özellikle de 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Milaslıları, AK Parti’nin belediyecilik anlayışı ile buluşturmak. Bizim için en doğru aday kimse, seçimi kiminle kazanacaksak adayımızın arkasında sonuna kadar duracak ve çalışacağız” dedi.

 

MHP’de …

Kısa bir süre önce gerçekleşen genel kurul ile başkanlığa seçilen Sinan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Ramazan Bayramı’nın ilk günü, parti binasında bayramlaşma törenini, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Milletvekili Erdoğan, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, İl Başkanı Korkmaz ve İlçe Başkanı Sinan Yılmaz da yerel gündemi değerlendirdi. Partide, referandum öncesi yaşanan olumsuz gelişmelerin geride kaldığını, birlik ve beraberliğin yeniden tesis edilmesi için her türlü çabayı göstereceklerini belirten İlçe Başkanı Yılmaz; “Yılmak yok, bıkmak-usanmak-yorulmak yok. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımla Milliyetçi Hareket Partisi Milas teşkilatını eski günlerinden daha iyi bir noktaya taşımak için sözbirliği yaptık” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık