Bir günde üç yangın tatbikatı!

ÖNDER Haber * -

Bir günde üç yangın tatbikatı!

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. Maden Direktörlüğü bünyesinde, aynı gün içinde farklı saatlerde üç ayrı noktada tatbikat düzenlendi.

Açık ocak maden işletmeleri yönetmeliğine göre yılda iki kez yapılması gereken tatbikatlar; Tınaz açık ocağı trafo bölümünde, Eskihisar Dragline iş makinesinde ve Ambar’da gerçekleştirildi.

Maden Direktörlüğü açık ocak işletmeleri büyük ölçüde ormanla sınır olduğu için ilk tatbikat senaryosu, Yatağan Orman İşletme Bağyaka Şefliğiyle işbirliği yapılarak, Tınaz açık ocak işletmesinin trafo ve elektro-mekanik bölümünün bulunduğu noktada hayata geçirildi.

Senaryo gereği alınan yangın ihbarı üzerine, Orman ve Maden İşletme yangın söndürme araçları olay yerine gönderildi. Olayda bir çalışan yaralandı. Yaralıya, ilkyardım ekibi ilk müdahaleyi yaptı ve yaralı güvenli bir bölgeye taşındı. Yangın söndürme ekipleri yangını denetim altına alıp ormanlık alan ile trafoya sıçramasını önledi. Yaralı ise, sedyeyle ambulansa taşınarak Yatağan Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Tatbikat 25 dakika sürdü.

Tatbikata öncülük eden Denizli Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürü ve Yangın Eğitmeni Hakan Demir, bu tür tatbikatların çok önemli olduğunu belirterek, “Görevimiz gereği, ihmal sonucu meydana gelen ve sonuçları ağır olan yangınlarla karşılaşıyoruz. Zamanında önlem alınsa, eğitimli yangın söndürme ve kurtarma ekipleri olsa can kaybı ve maddi zarar hiç olmaz veya çok az olur. Bu tip olaylarda önceden hazırlıklı olmak ve tedbir almak çok önemlidir” dedi.

Bağyaka Orman İşletme Şefi Bekir Kulaksız, Gevenes’te konuşlandıklarını, araç ve gereçleriyle, olası bir yangına müdahale için hazır olduklarını, bu tatbikatta olduğu gibi, her zaman her kurumla işbirliği içinde çalışabileceklerini söyledi.

Maden Direktörlüğü Sivil Savunma ve Güvenlik Uzmanı Güngör Tunç ise, ruhsatlı sahaların büyük bir bölümünün ormanla içiçe olduğuna dikkat çekerek, “Başta elektrik hatları ve trafolar olmak üzere, bölgemizde yangın çıkma olasılığı çok fazla. Biz işletme olarak gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Çevremizde olabilecek yangınlara karşı eskiden beri Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği içindeyiz. Ancak bu karşılıklı işbirliğini, bir protokole bağlamak gerekir” dedi.

Maden Direktörlüğü İSGB sorumlusu Suat Gedik de, tatbikatların çok gerçekçi olduğunu belirtti.

(Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ’nin “Yatağan Maden’de Yangın Tatbikatı” başlıklı haberinden yararlanılmıştır.)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık