“Bir insanı kurtararak, dünyayı kurtarmak mümkün”

Adem KANKAYNAR -

“Bir insanı kurtararak, dünyayı kurtarmak mümkün”

Güney Ege Kalkınma Ajansı ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, ilçemizde Milli Eğitim’e bağlı okullarda Rehber Öğretmen olarak görev yapan 25 öğretmene; ‘Parçalanmış aile çocuklarına yönelik terapi becerileri eğitimi’ sona erdi.

Katılımcılara sertifikaları, Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın da katıldığı törenle verildi.

Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda 23 Ekim Pazartesi günü başlatılan ve Psikolog Şebnem Dal Üzülmez tarafından verilen eğitim programı sona ererken, katılımcılara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, RAM Müdürü Yavuz Yıldırım ve bir süredir ilçemizde ‘Kaymakam Adayı’ olarak bulunan Erinç Demir’in yanı sıra, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez ile eğitim programında yer alan öğretmenlerin katıldığı törende konuşan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “İlçemizin kazanımları adına düşündüğümüzde önemli bir konu… Öğretmenlerimizin öğrencilerimize olan davranışları, daha bilinçli ve sanki bir su damlası gibi yayılarak, öğrencilerimizi topluma kazandırma adına önemli bir konu ve büyük bir fayda sağlayacaktır. Maalesef ilçemizde de parçalanmış aile sayımız bir hayli fazla ve bu ailelerinin çocuklarını kazanmamız, ileride iyi birer birey olarak başkalarına afişe etmeden bu çocukları kazanmamız ve topluma kazandırmamız gerekiyor. Bu konudaki eğitimler devam edecek. Bir anne-baba, kendisine bir eş bulabilir ama bir çocuk sağlıklı bir anne-babayı bulamayabilir. Bu nedenle öğretmenlerimizden ricam, mutlaka öğrencilerinize dokunun. Onlarla her fırsatı değerlendirerek temas kurun. Konuşun, görüşün, sizlere ileteceği bir problemi varsa dinleyin. Çözümü konusunda sizin yapabileceğiniz bir şey varsa yapın, yoksa uzmanlardan yardım alın.

Bunu sağlamak için bizler ilk kıvılcımı ateşledik. Biz öğretmenler, güçlü bir birliktelik sağladığımızda ve kendimizi her alanda daha iyi yetiştirdiğimizde emin olun öğrencilerimize çok daha yararlı olacağız. Onları gerçekten iyi birer insan olarak yetiştireceğimizden kuşkunuz olmasın” diyerek eğitimi veren Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’e ve eğitim programına katılan öğretmenlere teşekkür etti.

“Maalesef önümüzdeki manzara çok iç açıcı değil”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın ardından kürsüye gelen Milas Kaymakamı Eren Arslan ise, bir insanı kurtarmanın bir toplumu kurtarmak anlamına geldiğini belirterek; “Belki şu anda buradaki sayınız az, ancak kendi okullarınızda ulaşacağınız öğrenci sayıları düşünüldüğünde hakikaten bu çalışma, bu eğitim programı bizleri çok heyecanlandırıyor. Bu konu, gerçekten de önem verdiğimiz bir konu…

Milas’a geldiğim ilk günden bugüne kentin sosyo-ekonomik yapısı ve dinamikleri üzerine ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra kanunen oluşturulmuş kurullarla her platformda bu konuyu ciddi bir şekilde masaya yatırıyoruz. Maalesef önümüzdeki manzara çok iç açıcı değil. Milas Kaymakamı olarak her gün bana ulaşan bilgi notu ve emniyet güçlerimizle birlikte yaptığımız asayiş toplantılarında şimdiye kadar hayatımda görmediğim hadiselerle karşılaşıyor, yüzleşmek zorunda kalıyorum. Elbette çok üzülüyorum. Bütün bu hadiselerin temeline indiğimizde de en önemli iki sorunla karşılaşıyoruz. Birincisi parçalanmış aile yapısı, ikincisi de bu parçalanmış aile yapısına götüren sağlıksız evlilikler olduğunu görüyoruz.

Bu noktadan hareketle, bu konunun kaynağında çözülmesi veya çözülmesi konusunda nelerin yapılması gerektiğini belirlemek, işte bu konuda arkadaşlarımız gayret gösteriyorlar. Amacımız bir bireyimizi, bir çocuğumuzu ihmal etmeden topluma yararlı birer birey olarak yetiştirmek. İşimiz zor, biliyorum ancak bir bireyi kurtararak, dünyayı kurtarmak mümkün. Çünkü çocuklarımız evlerinden, ailelerinden daha fazla sizlerle bir arada oluyorlar. Bu sebeple sizlerin gözlemleri, profesyonel bakış açıları, o çocuklardaki bir davranış değişikliği-bozukluğu, bunun altında yatan sebepleri sizler keşfedeceksiniz. Hiçbir çocuğumuzu, hiçbir bireyimizi kaybetmeden sağlıklı nesiller yetiştireceğiz. Bunun umudu içerisindeyim. Geçmiş yıllarda bazı örnekler aklıma geldi. Öyle yerlerden bazı çocuklarımızı döndürdük ki, bunu sadece küçük bir dokunuş ve ilgi ile başardık. Sizlerden de aynı yaklaşımı göstermenizi bekliyorum” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, eğitim programına katılan öğretmenlere sertifikaları, törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık