‘Bir taş da sen koy’ projesi tanıtıldı

Adem KANKAYNAR -

‘Bir taş da sen koy’ projesi tanıtıldı

Geçtiğimiz yıl 1’incisi düzenlenen Milas Balık Festivali ve Çocuk Şenliği’nde iki rekor denemesinin başarı kazanması sonucu Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran Milas’ı, ikinci deneme için harekete geçirdi. Milas Kaymakamlığının koordinesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde ve ilçemizdeki diğer kurumlar ve balıkçılık sektörünün de katkılarıyla bu sene Mayıs ayında ikincisi düzenlenecek olan Balık Festivali ve Çocuk Şenliği’nin içeriği tanıtılarak fikir ve öneri alışverişi yapıldı.

MİTSO Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantı ile, geçen yıl birincisi düzenlenen Balık Festivali ve Çocuk Şenliği’nin bir değerlendirmesi yapılırken, bu sene Mayıs ayında ikincisi düzenlenecek olan festival ve çocuk oyunlarının içeriği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Tarım Müdürü Eşref Arslan ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ortaya çıkan sonuç, geçen yıl ilki düzenlenen ve iki rekorun kırıldığı Balık Festivali ve Çocuk Şenliklerinin, Milas’ın tanıtımına büyük katkı sağlaması olarak değerlendirildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Her zaman ve her fırsatta belirttiğim gibi, bırakın bir ilçeyi, birçok ilde hatta bir ülkenin tamamında bile bulunamayan birçok zenginliğin üzerinde yaşıyoruz. Bu değerlerin tanıtılması, tüm insanlığın hizmetine sunulması gerektiğine inanıyoruz ve bu doğrultuda bir şeyler yapmanın zamanının gelip de geçtiğini biliyoruz. Ancak bir yerden başlamamız gerektiğinin de farkındayız. Bu doğrultuda ‘Zeytin Hasat Şenliği’, Milas Tarım Fuarı’, ‘Milas Yapı Fuarı’ gibi organizasyonların yanı sıra geçen yıl birincisini düzenlediğimiz Balık Festivali ile de, ülkemizin kültür balıkçılığında yüzde 40’lık üretimiyle söz sahibi olan ilçemizi bu yönü ile de tanıtmak, yöremizde, bölgemizde ve ülkemizde balık gibi çok önemli bir besin değerinin tüketimini arttırmak istiyoruz” diyerek, geçen yılki organizasyonlarda emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan ise, bugün ülkemizde kişi başına tüketilen balık miktarının 6.5 kg civarında olduğunu, Avrupa ülkelerinde bu oranın 35 - 40 kg civarında olduğunu ve hatta Japonya’da bu miktarın 90 kg olduğunu belirterek; “Bizim ülkemizde bu rakamları yakalamamız gerekiyor. Bunun için belki de en fazla tanıtıma ihtiyaç duyan sektör, balıkçılıktır” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından, geçen yıl düzenlenen 1. Balık Festivali ve Çocuk Şenlikleri’nin görüntüleri, balık figürü ile kırılan ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren rekor denemesi ve unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları arasında bulunan ‘topaç çevirme’ rekor denemesinin görüntülerinin yer aldığı video gösterimi ile bu sene ikincisi düzenlenecek olan festival ve çocuk oyunları şenliklerinin içeriğine ilişkin hazırlanan görüntüler izlendi.

Tanıtım videolarının izlenmesinin ardından kısa bir açıklama yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan; “İzlediğiniz bu görüntüler, arkadaşlarımız tarafından hazırlanan ancak üzerinde karar verilmemiş çalışmadır. Sizlerden bu konuda fikir üretmenizi, önerilerde bulunmanızı istiyoruz. Yaptığımız bu ilk toplantıdır ve önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek konu hakkında daha geniş bilgi alışverişinde bulunacağız” dedi.

Bunun üzerine salonda bulunan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Figen Çukur, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, ilçemizdeki birçok resmi kurum amiri, okul müdürleri ve öğretmenler, organizasyonun içeriğine için önerilerini paylaştılar.

Dile getirilen görüşler not alındı ve bir sonraki toplantıda daha ayrıntılı görüşülmek üzere toplantı sonlandırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık