Bir yanda boş sınıflar, öte yanda konteynerde eğitim!

ÖNDER Haber -

Bir yanda boş sınıflar, öte yanda konteynerde eğitim!

İlçemizin eğitim alanındaki sorunları bitmek bilmiyor … Sorunların bazıları okul yöneticileri tarafından çözüme kavuşturulmaya çalışılırken ortaya da ilginç görüntüler çıkıyor … İlçemiz merkezinde 1250 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti vermeye çalışan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki dersliklerin yetersiz gelmesi üzerine geçtiğimiz yıllarda okul bahçesine konulan konteyner dersliklere yenileri eklendi… Bahçedeki derslik sayısı 3 konteyner daha eklenerek 7’ye çıkarıldı… Yetersiz gelen okul binasında “konteynerli eğitime devam” denildi…

İlçemizin bitmek bilmeyen, çözülemeyen sorunlarının bazıları eğitim öğretim alanında karşımıza çıkıyor. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sık sık gündeme gelen fiziki şartlar konusu ne yazık ki giderek karmaşık bir hal alıyor.

Eski bir bina olan ve 1980’li yıllarda yapılan  bakım-onarım çalışmasının ardından yeniden hizmete sunulan okul binasında şu anda 1250 öğrenciye 15 derslikte hizmet verilmeye çalışılıyor. Her geçen yıl artan öğrenci sayısına karşın geçtiğimiz yıllarda girişimlerde bulunularak, daha önce TEKEL binası olarak kullanılan, TEKEL’in özelleştirilmesinin ardından bir süre boş kalan İnönü Caddesi’ndeki üç katlı binanın okulun ek hizmet binası yapılması için çalışmalar başlatılmış, fakat bu çalışmalar bir türlü tamamlanamamıştı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kendisine yeni bir bina veya ek hizmet binası bulamayan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ihtiyaç duyulan derslik sayısını yine, okulun bahçesine konteyner koyarak çözmeye çalıştı. Daha önce bahçeye yapılan 4 konteyner dersliğe bu yıl 3 tane daha eklendi.

8 ayrı laboratuvarı da bulunan okulun bahçesinde yeralan bazı konteyner sınıfların etrafı bile tamamen kapatılamamış durumda. Yaklaşan kış aylarında etrafı açık olan bahçe sınıflarında öğrencilerin nasıl öğrenim görebileceği ise merak konusu.

 

Sınıfların yarısından

çoğu boş

Bilindiği gibi, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında, ülkemiz genelinde örgüte ait olduğu iddiasıyla birçok okul binasına el konulmuştu. İlçemizde ise Beçin’deki bir okul binası da el konulan okullar arasında yeraldı.

İlçemizde bulunan birçok okulun fiziki şartlarında sorunlar yaşanırken, yaz dönemi boyunca nasıl değerlendirileceği merak konusu olan 55 derslikli okul,  250 öğrencisi bulunan Milas Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ve İmam Hatip Ortaokulu’na verildi.

Yeni eğitim öğretim yılında Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi adı altında kapılarını eğitime açan okulda birçok sınıf boş kalmış durumda.

 

Eski bina Kız

İmam Hatip olacak

Şimdilik Beçin’deki binaya geçen İmam Hatip Lisesi’nin öğrenci sayısı önümüzdeki günlerde daha da azalacak. İsmetpaşa Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde bulunan eski İmam Hatip Lisesi’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüleceği ve şu anda aynı binada eğitim öğretim gören kız öğrencilerin bu okula gönderileceği öğrenildi.

 

Proje okulu olması

planlanıyor

Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde boşta kalan sınıfların ilerleyen yıllarda değerlendirilebilmesi amacıyla fen ve sosyal bilimler programlı imam hatip lisesine dönüştürülmesi düşünülüyor.

2016 - 2017 eğitim öğretim yılından itibaren “Fen ve Sosyal Bilimler Projesi” uygulamaya hazırlanan proje imam hatip liselerinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanısıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanıyor.

 

Birçok sorunu çözerdi

İlçemiz merkezinde giderek artan öğrenci yoğunluğu, yetmeyen okul ve sınıfların eğitim camiasında ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirten veliler, Beçin’deki okulun az sayıda öğrencisi bulunan okullara verilmesine tepki gösteriyor.

Okulun, merkezde bulunan en az iki liseye tahsis edilmesi durumunda, merkezdeki okullarda büyük oranda rahatlama olacağına dikkat çeken veliler, “Şehir merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde ciddi oranda sıkıntı var. Kimi okullarda bir sınıfta 40-50 öğrenci eğitim görüyor. Bu sıkıntılar ortada ve görülüp hissediliyorken, sorunların büyük bir bölümünü çözebilecek bir okul binasının az sayıda öğrencisi olan bir okula verilmesi inanılır gibi değil” diyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık