“Birileri para kazanacak diye ölelim mi?”

ÖNDER Haber -

“Birileri para kazanacak diye ölelim mi?”
  • 07 September 2016, Wednesday 6:39

İlçemize bağlı Kayabaşı Mahallesi sakinleri, maden taşıyan kamyonların, yollarını bozduğunu belirterek mahalleyi, ilçemize ve diğer mahallelere bağlayan yolu trafiğe kapattı. Kaymakam ya da Muğla Valisi gelmeden yolu açmayacaklarını belirten mahalle sakinlerine jandarma müdahale etti.

Önceki gün akşam saatlerinde, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kalabalık bir grup tarafından Kayabaşı Mahallesi’nin girişinde başlayan yol kapatma eylemi olaylı bitti.

Eylemin başladığı saatlerde başta Milas Kaymakamı olmak üzere tüm yetkililer Mahalle Muhtarı tarafından aranarak bilgi verildi. Yetkililer, Kurban Bayramı sonrası yolun yapılacağını söylese de mahalle sakinleri ikna olmadı ve eylemin, yetkililer gelip kendileriyle görüşünceye kadar devam edeceğini söylediler.

Akşam saatlerinden gece 23’e kadar devam eden yol kapatma eyleminin kanunsuz olduğunu, eyleme katılanların suç işlediğini defalarca belirten jandarma, sonunda müdahale etti ve kurulan barikatı kaldırdı. Bu sırada jandarma ile tartışan, eylemi devam ettirmeye çalışan bazı mahalle sakinleri gözaltına alınarak jandarma ekip aracına bindirildi. Ortamın daha da gerilmesiyle mahalle sakinleri jandarma ile tartıştı.

 

İnsanca yaşamaya

hakkımız yok mu?

Eyleme katılanlardan bazıları, maden kamyonlarının neden olduğu yol bozukluğu sebebiyle oluşan toz bulutları yüzünden mahallede hastalıkların arttığını, her evde mutlaka akciğer rahatsızlığı olan insanların bulunduğuna dikkat çekerek; “Bizim insanca yaşamaya hakkımız yok mu? Bu maden taşınacaksa başka bir yol bulsunlar ve taşısınlar. Birileri para kazanacak diye bizler ölelim mi?” sözleriyle tepki gösterirken, çocuklarının okula gidiş-gelişlerinde büyük bir sıkıntı yaşadıklarını, yolun bozuk olması nedeniyle kaza endişesi taşıdıklarını ve çocuklarının sağ salim eve dönmesi için her gün dua ettiklerini söylediler.

Oluşan yoğun toz nedeniyle insanlarla birlikte doğaya da büyük rahatsızlık verildiğini belirten mahalle sakinleri; “Tek geçim kaynağımız olan zeytincilik de yok olmakla karşı karşıya. Zeytin ağaçlarımızın hepsi hastalıklı, verim alamaz olduk. Her yıl bizimle birlikte bölge ve doğal olarak ülke ekonomisi de büyük zarar görüyor” diyerek, maden taşıma şirketlerine ve olaya duyarsız kalan yetkililere kızgınlıklarını ifade ettiler.

 

Haklısınız ama ...

Eylemin yapıldığı noktaya gelen jandarma ekiplerinin, mahalle sakinlerini dinledikten sonra, haklı olduklarını ancak hak arama yönteminin yanlış olduğunu vurgulayıp “Sesinizi duyurdunuz. Mutlaka ilgili makamlar gerekeni yapacaklardır. Lütfen eylemi sonlandırın ve evlerinize gidin” uyarısına mahalle sakinleri; “Bugüne kadar defalarca yetkililere topladığımız imzaları ekleyerek dilekçe ile başvurduk. Her defasında ‘gereken yapılacak’ denildi. Özellikle bu yıl Mayıs ayından bugüne kadar bizleri oyaladılar. Artık dönüş yok. Buradan hiçbir maden kamyonunun geçmesine izin vermeyeceğiz” diyerek karşılık verdiler.

 

Milas Belediye

Meclisi’nde de dile

getirildi

Bu arada, 5 Eylül 2016 Pazartesi akşam saatlerinde yaşanan bu eyleme gerekçe olan sorun, aynı gün saat 14’te başlayan Ağustos ayı Milas Belediye Meclis Toplantısı sonunda, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş tarafından dile getirilmişti.

 

Büyükşehir yapacak

Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Baş tarafından verilen son bilgi ise, Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililerin mahalleye gelecekleri ve yolun Kurban Bayramı sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı şeklindeydi ... 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık