‘Birlik ve beraberlik’ içindeler

A.Kemal KAŞKAR -

‘Birlik ve beraberlik’ içindeler

İlçemizdeki iki ayrı muhtar derneğinin tek çatı altında birleştirilmesi sürecinin son adımı olarak Milas Mahalle Muhtarları Derneği’nin kuruluşu gerçekleştirildi.

İlçemizin 132 Mahalle Muhtarının 22 Mart 2016 tarihinde oybirliğiyle aldığı karar gereği Milas Mahalle Muhtarları Derneği 5 Nisan 2016 tarihinde kuruldu.

Derneğin Kurucu Başkanı, Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, dün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ın da katıldıkları muhtarlar toplantısında bir açıklama yaparak, “Kurucu yönetim olarak, 5.4.2016 tarihi itibari ile genel kurulda aldığımız yetkiye dayanarak Milas Mahalle Muhtarları derneği’ni kurmuş bulunmaktayız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Teşekkür”

Kurulan bu derneğimiz; daha önce faaliyet yürüten muhtarlar derneklerinin birleşik gücüdür. Birleşmemize destek olan Milas Kaymakamımız Sayın Fuat Gürel’e, Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a ve huzurlarınızda bu derneklerin bugüne gelmesinde büyük emekleri bulunan önceki kurucu üyelerimiz Sayın Recep Panay, Sayın Osman Çimen, Sayın Celal Devrim, Sayın Kamil Özçelik, Sayın Ünal Ege, Sayın Ahmet Besler, Sayın Mehmet Mustafa Uyar, Sayın Mustafa Ali Alparslan ve Dernek Başkanlarımız, Sayın Yener Karaca, Sayın Halil Ilbıra, Sayın Dursun Gün, Sayın İhsan Yılmaz ve Sayın Zekeriya Köse’ye bizzat katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Bizler; siyasi ayrım gözetmeksizin bulunduğumuz mahallede yaşayanlarca kabul görmüş, seçilmiş, belediyelerimizin ve merkezi idarenin ve diğer kurum ve kuruluşlarımızın mahallemizin sorunları ve çözümüne yönelik ilk aşamada temas kurduğu kişileriz.

Ümit ediyoruz; kurulan Milas Muhtarlar Derneği çatısı altında muhtarlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde yapacağı çalışmalarla; yerel yönetimin başındaki yöneticilerimiz ile merkezi yönetimin başındaki yöneticilerimizle kurulacak diyalog ve iyi ilişkilerle mevcut olan birçok sorunlarımızın çözüme kavuşması sağlanacaktır.

 

“Birlik ve beraberlik

içinde olacağız”

Muhtarlar olarak; daha önce bulunduğumuz ortamlarda ayrı derneklerde olmamızın izahını yapamamanın ve sorunlarımızın çözümündeki sıkıntıları hep birlikte yaşadık. Kurulan bu derneğimiz çatısı altında demokratik seçme ve seçilme hakkımızı kullanarak birlik ve beraberlik içinde olacağız.

Çalışmalarımızda; Milas ve Muğla’daki diğer sivil toplum kuruluşları, odalar ve basın kuruluşları ile sıkı diyalog içerisinde olmaya özen göstereceğiz.

Kurulan Milas Mahalle Muhtarları Derneğimizin birlik ve beraberlik içerisinde yapacağı faaliyetleri ile Muhtarlarımıza, Milasımıza, Muğlamıza ve ülkemize faydalı olacağına inanıyoruz. Yolumuz açık, hayırlı ve uğurlu olsun. Saygılarımızla.

 

“Kutluyorum”

Milas Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Köksal’ın açıklamasını tamamlamasının ardından bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sözlerine “Tüm muhtarlarımızın bir araya gelip kenetlenmiş olmasından mutluyuz” diyerek başladı ve şöyle sürdürdü:

“Hayırlı olsun demeye ve sizleri kutlamaya geldik. Bundan sonra da derneğimizle beraber hizmet yarışımıza devam edeceğiz. Bu sürece, maddi manevi katkıda bulunmuş herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaşama veda eden muhtarlarımızı hürmet ve şükranla anıyoruz. Görevi yeni nesile devretmiş muhtarlarımızı saygıyla selamlıyoruz. Muhtarlık müessesesi önemli bir müessesedir. Biz de bu öneme uygun olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de üzerimize düşen görevler neyse yerine getirmenin gayreti içinde olacağız. Tekrar tekrar, sizleri, hepinizi kutluyorum.”

 

Bugünkü toplantıya davet

Başkan Tokat, 2014-2015 yıllarında gerçekleştirilen çalışmalar ve yeni dönem çalışmaları ve projeleriyle ilgili olarak Belediye Toplantı ve Düğün Salonunda bugün saat 14’te başlayacak toplantıya tüm muhtarları davet ederek sözlerini tamamladı.

 

Genel kurul toplantısının

Mayıs ayı sonuna dek

yapılması planlanıyor

Milas Muhtarlar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu, daha sonra, üye muhtarların da katılımıyla, bundan sonra atılacak adımlarla ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

Derneğin, gerekli hazırlıkları kısa sürede tamamlayıp Mayıs ayı sonuna doğru birinci genel kurul toplantısını gerçekleştireceği belirtiliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık