Birlik’ten, köylere konteynır hizmeti
ÖNDER Haber -
Milas Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği tarafından ilçemize bağlı 114 köyde kullanılması amacıyla alınan 390 adet çöp konteynırının ihtiyaca göre dağıtımına başlandı
- 24 February 2014, Monday 7:32
- A-
- A+
- 879
ÖNDER Haber -
Milas Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği tarafından ilçemize bağlı 114 köyde kullanılması amacıyla alınan 390 adet çöp konteynırının ihtiyaca göre dağıtımına başlandı.
Üretici firma tarafından Kırcağız’daki Özel İdare binasının bahçesinde teslimi yapılan 390 adet çöp konteynırı geçtiğimiz Cuma günü saat 15’te Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve Birlik Encümen Üyeleri tarafından incelendikten sonra, belirlenen köylere ulaştırılması için dağıtımı yapacak firma yetkililerine teslim edildi. Kaymakam Gürel, dağıtımın hemen başlanarak en kısa sürede bitirilmesi talimatını verdi.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir Yasası gereği kapanacak olan Köylere Hizmet Götürme, Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Birliği’nin ilçemize bağlı köylerin sorunlarının çözülmesi için uzun yıllar çalıştığını belirten Kaymakam Gürel, “Birlik olarak şimdiye kadar yol, su, okul, sağlık evleri gibi çalışmalara imza atmıştık. Bilindiği gibi yerel seçimlerden sonra Birlik kapanacak, köylerimiz mahallelere dönüşecek. Bu dönüşümün ardından köylerin tüm işleri belediyelere bırakılacak. Bizler de Birlik olarak bu geçişte vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bazı çalışmalar yapmaya çalıştık. Temizlik alanında hem belediyelere hem de vatandaşlara yardımcı olabilmek adına konteynırlar aldık. Bugün bu konteynırları köylerimize ulaştıracak olan firmaya teslim ettik” dedi.
Dağıtım çalışmasına, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Birlik Encümen Üyeleri İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Esen ve Halil Mutlu ile Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak ve Avşar Köyü Muhtarı İsmail Kop’un yanısıra, bazı köy muhtarları, vatandaşlar ve dağıtıcı firma yetkilileri katıldı.
0
0
0
0
0
0
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU