Bodrum’da yarın saat 13’te başlayacak!

ÖNDER Haber - Mülteci ve Göçmen Hakları ve onlara ‘Güvenli Geçiş’ istemek için 27 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Avrupa Yürüyüşü’ne; aralarında ülkemizin de (Bodrum/Muğla) bulunduğu 20 Avrupa ülkesinin yanısıra, Amerika (New York), Kanada (Vancouver) ve İsrail (Tel Aviv) olmak üzere 23 ülkede 100’den fazla şehrin katılacağı bildirildi

Bodrum’da yarın saat 13’te başlayacak!
  • 26 February 2016, Friday 5:42
ÖNDER Haber - Mülteci ve Göçmen Hakları ve onlara ‘Güvenli Geçiş’ istemek için 27 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan Avrupa Yürüyüşü’ne; aralarında ülkemizin de (Bodrum/Muğla) bulunduğu 20 Avrupa ülkesinin yanısıra, Amerika (New York), Kanada (Vancouver) ve İsrail (Tel Aviv) olmak üzere 23 ülkede 100’den fazla şehrin katılacağı bildirildi. Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği’nden verilen bilgiye göre, Bodrum’da tüm Avrupa ile aynı anda saat 13’te Belediye Meydanı’nda başlayacak eylem, 13:30’da yapılacak basın açıklamasının ardından Bodrum Kalesi ve mendireğine doğru sembolik bir yürüyüşle sona erecek. Eylem boyunca katılımcıların yazacakları mesajlar, bir şişeye konularak Akyarlar sahilinden Avrupa’ya ulaşması umudu ile denize bırakılacak. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgi ve görüşlere yer verildi: ‘Güvenli Geçiş ŞİMDİ!’ sloganı eşliğinde, vatandaşlar savaş veya çatışmalar sonucu yurtlarını terketmek zorunda kalanlar için güvenli geçiş rotalarının oluşturulmasını Avrupa’daki hükümetlerden isteyeceklerdir. Dünyada 60 milyondan fazla kişi böyle zor bir durumda bulunuyor ve 2015 yılında sadece 1 milyon kişi Avrupa’ya ulaşabildi. Geçtiğimiz yıl, Avrupa kıtasına geçmeye çalışırken 3 bin 771 kişi öldü ve henüz bu yılın başında 410 ölüm daha resmi kayıtlara işlendi. Bu rakamlara suyun altında kaybolup varlıklarına dair herhangi bir ize rastlanmayanlar dahil değildir ve bütün bunlara ek olarak 10 binden fazla çocuk, Avrupa girişinde kaybolmuştur.

 Bu savaş ve çatışmalara barışçıl bir çözüm bulununcaya kadar geçecek süre içinde, bu duruma yaşanabilir insanca bir çözüm bulunması için 27 Şubat’ta binlerce insan seslerini yükseltecekler. Güvenli Geçiş hareketinin istedikleri; Güvenlik için yasal ve emniyetli yollar açılması; İltica ve insani koşullarda vize için üçüncü ülkelerde diplomatik erişim; İnsan hakları ve mülteci hakları antlaşmalarına tam uyum, Mültecilere Avrupa’ya yapacakları yolculukta yeterli koruma ve Tüm Avrupa ülkelerinde standartlara uygun kabul ve iltica. Bu uluslararası organizasyonun başını herhangi bir marka ve isim olmadan sadece 2 sivil birleşen çekmektedir; Portekiz’den (Coragem Disponivel) ve İspanya’dan (Bienvenidos Refugiados España - or Welcome Refugees Spain). Çok kısa bir süreçte, hareketin 23 ülkede 100’den fazla şehiri içine alacak şekilde büyümesini sağlayan, yorucu mesai harcayan sayısız gönüllüye, kuruluşa ve STK’lara kendi bölgelerindeki eylem için ellerini taşın altına koydukları için teşekkürler.
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık