ÖNDER Haber -
Bayram öncesi gazetemizin yayınlanması sonrasında, 22 Eylül 2015 Salı gecesi Bodrum’da yaşanan sel felaketi sonucu ilçe merkezi ve bazı mahallelerde 200’e yakın ev ve işyeri ile 33 araç selden zarar görmüştü.
Konuyla ilgili olarak Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, son 27 yılın en çok yağışını alan ilçeye normalde Eylül ayında 10 kg yağış düşerken, o gece metrekareye 231 kg yağış düştüğü bildirildi.
Su baskınının hemen ertesinde açıklamada bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, "Allah'a çok şükür, her şeyden önce bir can kaybımız, bir insanımızda yaralanmamız yok. Anında olan yaralamalara da hastanede ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Şu ana kadar bana verilen bilgilerde bir vatandaşımız kendi evini süpürüp temizlerken ayağı kırılmış ona geçmiş olsun diliyorum. Hasar tespit çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın canı kadar malı da önemlidir. Yarın bayram. Bodrum'un bayrama en iyi şekilde ulaşması gerekiyor. Tüm arkadaşlarımın,0 kurumların ve ekiplerin çalışmaları gece gündüz devam ediyor" dedi.
200'e yakın binanın zemin katlarını su bastığını belirten Vali Çiçek, daha sonra şunları söyledi: "Ekiplerimiz gerekeni yapıyorlar. Şu ana kadar 200'e yakın ev ve işyeri, 33 araç hasar görmüş. Bu ön tespitlerdir. Bu sayılar artabilir, ama sanıyorum ki bu sayıdan fazla yoktur. Kriz merkezi olarak arkadaşlarımız burada. En kısa zamanda yaralar sarılacak. Yarın bayrama yetiştirecek şekilde özellikle de vatandaşlarımızın güzel bir bayram geçirmesi konusunda belediye ve diğer ekiplerimiz çalışmalarını hızlı bir şekilde yapacak."
Başkan Gürün,
Bodrum’da
incelemelerde bulundu
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de, Bodrum’da mevsim normallerinin çok üstünde yağan yağmur nedeniyle yaşanan sel felaketinden sonra bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Başkan Gürün’ün, Bodrum Kaymakamlığı’nda Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımı ile oluşturulan kriz masasında yaşanan sel felaketi ile ilgili katılımcılara bilgi verdiği bildirildi.
Büyükşehir Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri, MUSKİ ekipleri olmak üzere toplam 264 personel, 31 iş makinası, 52 araç, Bodrum Belediyesi’nden de 250 personel, 20 iş makinasıyla olaya müdahale ettiklerini, ayrıca AKUT, AFAD gibi ekiplerin de 27 kişi ile yurttaşlara yardımcı olduğunu ve yaşanan sel felaketinde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Gürün, sel felaketinin yaşandığı cadde ve sokaklarda esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yaraları saracağız
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, Bodrum tarihinde görülmemiş bir yağışla karşılaştıklarını, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi ekiplerinin sel felaketinin hemen ardından çalışmalara başladığını ve birlik-beraberlik içinde bu felaketin yaralarını saracaklarını belirtti.