Boğaziçi’nde ‘katılımcı demokrasi’ güzelliği!

A.Kemal KAŞKAR -

Boğaziçi’nde ‘katılımcı demokrasi’ güzelliği!

Boğaziçi Mahallesi, yine örnek bir uygulamayla ‘katılımcı demokratik yerel yönetim kültürü’ne katkıda bulunuyor.

Boğaziçi’nde yaz döneminde artan nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması bakımından halihazırda sadece Pazar günleri kurulan pazarın yetersiz gelmesi nedeniyle, 15 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında Çarşamba günlerinde de pazar kurulması yönündeki talebi “Milas Belediye Başkanlığı’na” ileten dilekçe; Boğaziçi Mahallesi Muhtarlığı, Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Milas Kent Konseyi Boğaziçi Mahalle Meclisi’nin ortak imzalarıyla verildi.

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı ve Boğaziçi Köyü Koruma Derneği Başkanı İbrahim Köksal; Boğaziçi Köyü Koruma Derneği İkinci Başkanı Ahmet Kınış, Milas Kent Konseyi Boğaziçi Mahalle Meclisi Başkanı Ahmet Ulukut ve Mahalle Meclisi Sekreteri ve İletişim Sorumlusu Selçuk Yörük’ün imzalarını taşıyan dilekçe, 20 Haziran 2016 tarihinde Milas Belediye Başkanlığı’na verildi.

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, dilekçenin örnek olması yönündeki dileklerini belirterek, “Bunun, daha bir hayli geliştirmemiz gereken ‘yerinden yönetim kültürü’ne katkısı olacağına inanıyoruz. Mahallemizin sorunlarının çözümü ve mahalle sakinlerimizin taleplerinin adım adım gerçekleştirilmesi sürecinde ‘Ben değil Biz’ demenin büyük yararı olacaktır. Derneğimizin 241 üyesi var, Mahalle Meclisimizle de halihazırda yaklaşık 40 hemşehrimizi harekete geçirmiş durumdayız. İhtiyaca göre haftada, iki haftada ya da ayda bir toplantılarla mahallemizde hepbirlikte alacağımız kararlarımızı tüm resmi kurum ve kuruluşlarla yaptığımız yazışmalarda yine birlikte imzalayarak sunacağız. Bunun diğer mahallelerimize de örnek olmasını diliyorum” dedi.     

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık