Bol ve bereketli bir hasat ve üretim mevsimi dilekleriyle …

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Bol ve bereketli bir hasat ve üretim mevsimi dilekleriyle …

MİTSO yöneticilerinin, ilçemizdeki zeytin sıkım tesislerine ziyaretleri sürüyor.

 

Derince bölgesinde ürün bol, kalite yüksek

Bu ziyaretler kapsamında, Mehmet Ateş adlı yurttaşımızın işletmesi ziyaret edildi.

Derince mahallemizde zeytinyağı fabrikası işleten ve markalı zeytinyağı üreten Mehmet Ateş, bu yıl yörelerinde ürünün bol ve zeytinyağı kalitesinin yüksek olduğunu söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in bol ve bereketli bir hasat ve üretim mevsimi dileğinde bulunmak amacıyla yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ateş, “Bu yıl biz de coğrafi işaretli üretim yapacağız. Yıl bereketli, kalite yüksek. Ürünümüze güveniyoruz. Bu yıl coğrafi işaret de alacağımız zeytinyağımızı MİTSO ile birlikte fuarlarda tanıtacağız” dedi.

 

5 Zeytinyağı Markası var

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Selimiye - Bafa karayolu kenarındaki modern tesislerinde zeytinyağı üretimi yapan ve restoran işletmekte olan Zavendik Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret etti.

Hürriyet Gazetesi Ege Eki Yazı İşleri Müdürü Adnan Kaya ile birlikte Zavendik Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret eden Özer, her bakımdan örnek gösterilebilecek temizlik ve hijyenik ortama sahip bir fabrikada üretim ve depolama yaptıkları için işletmenin yöneticisi Emre Sivri’yi kutladı.

Karayolu kenarında 10 dönümlük bir alanda zeytinyağı fabrikası ve restoran tesisleri bulunduğunu belirten fabrikanın yöneticisi Emre Sivri, fabrikanın Liram Gıda Ltd. Şti. olarak işletilmekte olduğunu belirtip, “Ürettiğimiz zeytinyağı için beş markamız oluştu. Bunlar; Liram Köy Pazarı, Liram, Potamya, Koliva ve Zavendik. Bu yıl üretimimiz çok kaliteli. Soğuk sıkım ve ayrıca sıcak sıkım olarak elde edilmiş üretimimiz var. 1088 şişe için de coğrafi işaret almak üzere MİTSO’ya başvuruda bulunacağız” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de örnek bir zeytinyağı fabrikasına sahip oldukları için Emre Sivri’yi kutlayarak, “Milas zeytinyağını en iyi şekilde temsil ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

 

Coğrafi işaretli Milas Zeytinyağımızın

pazarlanması için çevre yolu üzerinde

şık mağazalar açılmalı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Coğrafi İşaretli Milas zeytinyağının çevre yolu üzerindeki şık mağazalarda pazarlanması gerektiğini söyledi.

Milas’ın önde gelen zeytinyağı tüccarlarından Levent Baydal’ı ziyaret eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Biz MİTSO olarak üzerimize düşeni yaptık ve Milas zeytinyağının kalitesinin coğrafi işaret ile tescillendirilmesini sağladık. Artık bundan sonra hiç kimse çıkıp da eskiden olduğu gibi, ‘Milas zeytinyağı rafinajlık yağdır’ diyemez. Bundan sonra iş, zeytinyağı ticaretiyle uğraşan üyelerimize düşüyor. Kendilerinden, özellikle çevre yolu kenarında şık bir şekilde dekore edilmiş zeytinyağı satış mağazaları açmalarını bekliyoruz. Yakında ‘Milas Yağlı Zeytini’ne de coğrafi işaret alacağız. Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağını, yağlı zeytinini, sabununu en güzel şekilde dekorasyonu yapılmış, şık mağazalarda satmamız gerekiyor” dedi.

Fuarlarda, gazetelerde, dergilerde, televizyonlarda sürekli Milas zeytinyağının reklamını yaptıklarını anlatan Reşit Özer, “Biz her ortamda, her fırsatta Milas zeytinyağının coğrafi işaretle tescillenmiş çok iyi bir kaliteye sahip olduğunu anlatıyoruz. Ancak her yıl Milas’tan Bodrum’a 1 milyondan çok insan geçiyor. Onların Milas zeytinyağı başta olmak üzere Milas ürünlerine en kolay şekilde ulaşabilmelerini sağlamamız gerekiyor. Bunun için üyelerimizden çevre yolu kenarında şık mağazalar açmalarını bekliyoruz” dedi.

 

“Araştırma şamasındayız”

Milas’ın en çok zeytinyağı satışı yapan firmalarından MİTSO üyesi Labranda Tarım, Su Ürünleri, Gıda, İnşaat, Turizm, Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi Yöneticisi Levent Baydal ise, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz MİTSO’ya çok teşekkür ediyoruz. Milas zeytinyağının değerine değer kattı. Biz de karayolu üzerinde modern satış yerleri açmak istiyoruz. Bunun için araştırma aşamasındayız” diyerek, kısa süre içinde zeytin ve zeytinyağı satış mağazası açmak istediklerini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık