Bravo! Kıyıkışlacık Mahalle Meclisi.. Bravo! Kıyıkışlacık Muhtarı.. Bravo! Milas Belediyesi..

Kıyıkışlacık’a yapılması düşünülen Yük Tahmil ve Tahliye Limanı ile ilgili olarak, süreç devam ediyor. Bilindiği gibi, Güllük’teki limanın hemen karşısına denk gelen alanda, antik İasos kentinin yanıbaşındaki koyda, yeni bir maden yükleme limanı kurulması çalışmaları başlamıştı. Bununla ilgili ÇED toplantısı geçen yıl yapılmak istenmiş, ancak Kıyıkışlacıklıların büyük tepkisi sonucu, ÇED toplantısı yapılamamıştı.

Bravo! Kıyıkışlacık Mahalle Meclisi..  Bravo! Kıyıkışlacık Muhtarı..  Bravo! Milas Belediyesi..

Bugün Kıyıkışlacık Mahalle Meclisi Derneği Başkanı Hülya Canko, bu limanla ilgili olarak Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü’ndeki İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısına katıldıktan sonra, konuyla ilgili bir bilgi notu paylaştı.

Bu bilgi notunu, verdikleri mücadele için katılımcıların hepsini kutlayarak, siz okurlarımızla paylaşıyoruz: (Hülya Canko’nun uzmanlarla birlikte hazırladığı ve Bakanlığa sunduğu raporu daha sonra yayınlayacağız.)

“Değerli Arkadaşlarım sevgili komşularım, hemşehrilerim, 

Bugün ben İasos Mahalle Meclisi Derneği ve Güllük Körfezi Dayanışması İnsiyatifini temsilen, Muhtarımız Halis Şahin’le Ankara’ya gittik. Ve orada aramıza katılan heyetimizle Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü’nde, Kıyıkışlacık’a yapılması planlanan Yük Tahmil ve Tahliye Limanı İDK (İnceleme Değerlendirme Komisyonu) toplantısına katıldık. 19 kurum ve kuruluşun davet edildiği toplantıya sadece Milas Belediyemizden temsilciyle katılım vardı. Diğer kurum ve kuruluşlar sadece görüş göndermişler, toplantıya katılmadılar. Milas Belediyemize halkına verdiği destek için çok teşekkür ederiz. 

Ankara’ya gitmeden önce uzman arkadaşlarımla proje üzerinde çalışmış, onların değerli görüşlerini almış ve bakanlığa sunmak üzere 11 sayfalık 30 maddelik bir rapor hazırlamıştım. Bu raporu evraktan geçirtip komisyona sundum ayrıca her madde üzerinde konuşma yaparak görüş bildirdim. Komisyon başkanı verdiğimiz görüşteki önemli noktaları ve projenin eksikliklerini not aldı. Bunu başarmaktan dolayı çok mutluyuz. 

Muhtarımız da mahallemizin mülki amiri ve seçilmiş muhtarı olarak, mahallelinin bu projeye karşı olduğunu, Limanın seçim yerinin son derece yanlış olduğunu anlattı ve hazırladığı konuşmayı evraktan geçirterek komisyona sundu. 

Ankara’da bulunan ve bizi desteklemeye gelen değerli uzman arkadaşlarımız da teknik noktalara değindiler ve proje için seçilen yerin ne kadar yanlış olduğunu onlar da anlattılar. 

Ayıldız firması proje sunumu yaptı. Sunum gerçekten hiç iyi değildi. ÇED raporunu hazırlayan Sistem Mühendisliğin sunumunun ve projenin teknik olarak ne kadar boş ve eksik olduğunu anlattık, yalan ve hayali noktalarda  komisyonun dikkatini çektik. Ayıldız firmasına ve bakanlık yetkililerine sonuna kadar mücadele edeceğimizi, gözlerinin içine bakarak anlattık ve eğer hukuksal süreç başlarsa da Türkiye’nin en iyi mühendisleri ve avukatlarıyla bu davayı kazanacağımızı söyledik. Sözümüzü Güllük Körfezi Halkının 1 yıldır bu proje yüzünden çok mutsuz olduğunu  belirterek, ‘İasos Cennet Kalsın’ diyerek bitirdik.

Toplantının başarılı geçtiğini düşünüyorum. 

Ekte bakanlık komisyonuna sunduğum ve evraktan geçirttiğim raporu sizlere sunuyorum. 

Saygı ve sevgilerimle.” 


 

 

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık