Bu ayki iş güvenliğinin konusu yangın…

Özellikle okullarımızdaki iş güvenliği ile ilgili her ay düzenli olarak yapılan ve İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur tarafından verilen eğitimde bu ayın konusu yangın oldu…

Bu ayki iş güvenliğinin konusu yangın…

İlçe merkezindeki Sakarya Ortaokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitim toplantısına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdür V. Kor Barbaros Kızılışık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Akın Coşkun, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

İş Güvenliği uzmanı Hasan Onur, bu ayki eğitim çalışmasının konusunu yangın olarak belirtti ve ana başlıklar halinde nelere dikkat çekeceğini vurguladıktan sonra bir yangının nasıl başladığını, nasıl büyüdüğünü anlatan 3 dakikalık bir video gösterimi izlendi.

İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur, özellikle ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki okullarda; yangın merdiveni, yangın tüpü, kantin ve yemekhanelerde yangına karşı alınması gereken önlem konularında ayrıntılı bir açıklamayı, görsel sunum eşliğinde yaparken, yapılan yanlışlıklara bir kez daha dikkat çekti.

İş Güvenliği Uzmanı Onur; “Bu yanlışları gördüğümüzde okul müdürlerimize düzeltilmesini ve kural gereği nasıl olacağını söylüyorum. Düzeltilenler var ama henüz düzelmeyenler de var. Bir eğitim-öğretim yılının sonuna geliyoruz. Çok şükür bu dönemde şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık, umarım karşılaşmadan da dönemi tamamlarız. Ancak önümüzdeki eğitim-öğretim yılına bu eksiklikleri tamamlamış olarak girmemiz, hem idarecilerimiz, hem de çocuklarımızın güvenliği için son derece önemlidir.

Özellikle buradan okul müdürlerimize sesleniyorum; olası bir felakette hukuki anlamda sorumlu olmamanız için mutlaka iş güvenliği konusunda duyarlı olunuz. Kanun gereği sizlerden istenilenleri eksiksiz olarak yerine getiriniz” diyerek, olası bir yangında sorumlu bir idareci ve birey olarak nasıl davranılması gerektiğini anlattı.

Yangın tüplerinin nasıl ve nerede bulunması, bir felaket anında güvenli çıkış yolunu gösteren tabelaların nasıl ve ne şekilde asılması gerektiği, yangın merdiveninin nasıl olması gerektiği ve hangi malzemelerden yapılacağını detaylı bir şekilde anlatan İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur, sunumun ardından sözü Milas Kaymakamı Eren Arslan’a bıraktı.

“Her ay, iş güvenliği konusundaki toplantıları düzenli olarak yapıyoruz. Gördüğünüz gibi kendimizin dahi eksik bildiği, yanlış bildiği, fark edemediği konular var ve bunlar önemli konular” diyen Kaymakam Eren, şöyle devam etti:

“Hayatın olağan akışında ‘bunlar neden bu kadar detaylandırılıyor’ diye düşünülebilir ama istenmeyen bir olay başa geldiği zaman işte o detayların ve alınacak küçük tedbirlerin ne kadar önemli olduğu yüzlerce yaşanmış olayda ortaya konulmuş bir sonuç. Bunlar aynı zamanda bir farkındalık oluşturuyor.

Şimdi okullarınıza gittiğinizde bu konuları bir kez daha, bu gözle ve dikkatle gözden geçirdiğinizde, eksik kalan bir şey varsa tamamlama noktasında tedbir alınması ve okullarımızın söylenildiği gibi her anlamda güvenli bir eğitim ortamına kavuşmasını sağlamak başta okul idarecilerinin sorumluluğudur. Bunun ötesinde de eğitim kurumları bizim için en önemli, hassas olduğumuz evlatlarımızı, evde geçirdikleri zamandan daha fazla vakit geçirdikleri bir ortam olarak güvenli bir halde bulundurmak her anlamda vicdani, ahlaki ve hukuki sorumluluğumuzdur.

Bir sonraki ay yapacağımız toplantıda bu konuları tekrar değerlendireceğiz. Yapılanları ve yapılmayanları konuşacağız. Çünkü sadece eksikleri konuşmak da doğru değildir. Eksikleri görüp, düzeltmek ve başkalarına da örnek olma açısından son derece önemlidir” diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık