“Bu doğa katliamı için herhangi bir tespit veya cezai işlem yapılmış mıdır?”

ÖNDER Haber -

“Bu doğa katliamı için herhangi bir tespit veya cezai işlem yapılmış mıdır?”

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, ilçemiz Korucuk Mahallesi, Beypınarı mevkiindeki mermer ocaklarının atıklarının, ormanlık alana atılması ve doğayı tahrip etmesi ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Soru önergesinin giriş bölümünde; çam ağaçlarıyla kaplı alana dökülen tonlarca mermer atığın, Milas-Yatağan karayolu da dahil kilometrelerce uzaktan bile gözle fark edilebildiğini, çevre tahribatı için bir önlemin alınmadığı ve sürekli atık transferinin devam ettiği alanın nerdeyse yarısının mermer atıkları ile kaplanmış durumda olduğunu belirtip “Bu ve benzeri taş ocakları için Valiliklerce verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ veya ‘ÇED Olumlu’ belgelerinin ne kadar öngörüden uzak olduğu bu gibi olaylarla anlaşılmaktadır” değerlendirmesinde bulunan Üstündağ Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

1.Çevreyi katleden vahşi uygulamaya bir son vererek tahribatı yaratanlar hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

2.Söz konusu alanlarda faaliyet gösteren firmalar için düzenlenen “ÇED Gerekli Değildir” veya “ÇED Olumlu” belgelerinin tekrar gözden geçirecek misiniz?

3.Ormanlık bir alanda yaratılan bu tahribatın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gözardı edilmesini nasıl açıklıyorsunuz?

4.Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Milas’ta da önemli tahribat yaratan mermer ocaklarının doğaya verdiği bu zararı nasıl tazmin etmeyi düşünüyorsunuz?

5.Yörede yapılan incelemede mermer atıklarının önceleri gözden uzak olsun diye tepenin en üst alanından bırakıldığı, bu alanın dolması ile artık tüm atıkların gözle görülecek noktalara kadar atılabildiği gözlemlenmiştir. Bu derece büyük bir doğa katliamı için şu ana kadar hiç tespit veya cezai işlem yapılmış mıdır?

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ; “Ülkemizin yeraltı zenginliklerini ülke ekonomimizin hizmetine sunmak tabii ki önemlidir. Ancak bu zenginliklerden yararlanalım derken bir başka zenginliğimizin yok edilerek çevreyi ve doğayı katletmenin de önüne geçilmesi gerekir. Artık Milas-Yatağan karayolundan bile rahatlıkla görülebilen bu çevre felaketine basınımızın ve vatandaşımızın gösterdiği hassasiyetin biz siyasilerce de gündeme getirilmesi gerektiği açıktır. Bu noktada vahşi kâr hırsı ile Muğlamızın tabiat değerlerinin de yok edilmesinin önüne geçmemiz gerekir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık