“Bu kültür yaşamalı, yaşatılmalı”

Adem KANKAYNAR -

“Bu kültür yaşamalı, yaşatılmalı”

Dün, şiddetli yağmur nedeniyle yarım kalan Geleneksel Milas Deve Güreşleri öncesi, Cumartesi akşamı MYLASA 48 Restoran’da dayanışma yemeği düzenlendi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve bazı CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Enver Tuna, Milas Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ali Mekik, İYİ Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Vural Bulut, Yeni Milasspor eski Başkanlarından ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Halil İbrahim Gülen, EMFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Sert, Ege ve Akdeniz bölgesinden güreşlere katılan deve sahipleri, Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, evsahibi olarak Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Hasan Özmen ve kulüp yöneticileriyle bazı Milas Belediyesi birim amirlerinin katıldıkları dayanışma gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

 

“Yörükler, bu ülkenin

birlik ve beraberliği için çok önemliler”

Düzenlenen yemekte konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu şu günlerde, bu tür organizasyonlarla insanların bir araya geldiğine dikkat çekerek;

“Yörük kültürünün en önemli simgelerinden bir olan deve güreşleri, Ege ve Akdeniz bölgesi için vazgeçilmez bir kültür etkinliğidir. Yüzyıllardır yaşatılarak bugünlere getirilen bu tür kültürel organizasyonlar bundan sonra da coşkusu daha da arttırılarak yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Buna ihtiyacımız var. Çünkü insanlarımız günlük yaşam mücadelesi ve bu mücadelenin içerisindeki koşuşturma nedeniyle bir araya gelemiyor, bir anlamda aralarındaki birlikteliği sağlayamıyor.

Ben, Belediye Başkanı olarak göreve gelmeden önce deve güreşlerine giderdim, ancak bu güreşlerle ilgili hiçbir fikrim yoktu. Hepinizin de bildiği gibi güreş yapılan alanın etrafında büyük kalabalıklar oluşur ancak bu kalabalığın belli bir bölümü güreşleri izler, büyük bir bölümü ise piknik yaparak, eş-dostla sohbet ederek işin keyfini çıkarır. İşte ben o keyfini çıkaranların arasındaydım. Ancak başkan seçildikten sonra deve güreşleri daha çok ilgimi çekti. Bu tür kültürel etkinliklerin niçin düzenlendiğinin farkına vardım ve gerçekten çok sevdim.

Yarın bizlere çok güzel bir gün yaşatacağınızdan hiç kuşkum yok. Yörük kültür geleneğinin en önemli simgelerinden biri olan bu güreşleri büyük bir keyifle izleyeceğiz. Bu anlamda biz Milaslılara yaşatacağınız bu güzellik için sizlere teşekkür ediyorum. Yörük kültürü yaşamalı, Yörükler varlıklarını ve geleneklerini devam ettirmeliler. Çünkü Yörükler, bu ülkenin birlik ve beraberliği için çok önemliler. Bakın Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde 20 gündür operasyondalar. Bugün de Şehitlerimiz var. Onlara Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum” diyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Yeni Milasspor forması açık

arttırmaya çıkarıldı …

Güreşlerin Yeni Milasspor yararına düzenlenmesi nedeniyle, arka yüzünde ‘Şampiyon’ yazılı Mor-Beyaz Yeni Milasspor forması, açık arttırma ile yardım amaçlı satışa çıkarıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın bin lira ile açılışını yaptığı açık arttırmaya kulübün eski başkanlarından Halil İbrahim Gülen de bin lira ile katıldı ve forma Halil İbrahim Gülen’in oldu.

Kulüp Başkanı Hasan Özmen’den formayı, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile birlikte teslim alan Halil İbrahim Gülen, takıma şampiyonluk yolunda başarılar diledi.

Etkinliğe katılanların kulübe bağışlarıyla devam eden gece, yöresel zeybek oyunları da oynanarak renkli ve coşkulu bir şekilde sürdü.

 

Güreşler, şiddetli yağmur nedeniyle

yarım kaldı …

Bu arada, dün sabah saatlerinde Milas Arena’da başlayan ve çeşitli bölgelerden birçok şampiyon devenin katıldığı güreşler, öğle saatlerinde başlayan ve zaman zaman çok etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle yarım kaldı ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık