Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“BU MİLASLI ÇİFTÇİYE, ÜRETİCİYE BİR İHANETTİR. EN KISA SÜREDE YASAL SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”

Dün öğle saatlerinde Toprak Mahsulleri Ofisi Milas Tesisleri önünde bir basın toplantısı düzenleyen CHP’liler, Ofisin 19 yıllığına bir AKP yöneticisi tarafından kiralanmasına tepki gösterdiler.

“BU MİLASLI ÇİFTÇİYE, ÜRETİCİYE BİR İHANETTİR.  EN KISA SÜREDE YASAL SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”
  • 20 October 2021, Wednesday 9:13

CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, parti yöneticileri ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın hazır bulunduğu basın açıklamasında, çiftçinin sigortası sayılan Ofisin işlevsizleştirilmesi ve devreden çıkartılmasına büyük tepki gösterildi ve kiralamanın derhal iptal edilerek, Ofisin gerçek anlamda faaliyete başlamasını istediler.

İlk açıklamayı CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya yaptı. Çetinkaya şunları söyledi:

“Kamu kuruluşlarının yandaşlara peşkeş çekilmesinin yeni bir örneği ile karşı karşıyayız. Bugün buraya, buna dur demeye geldik. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Milas tesislerinin özel şahsa kiralandığını üzüntü ileöğrenmiş bulunmaktayız.  Çiftçimizin, üreticilerimizin sigortası olan Milas tesislerinin bir AK Parti Yönetim Kurulu Üyesine peşkeş çekildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vahim bir durumdur. Bu konunun hem bir avukat hem de Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı olarak takipçisi olup, en kısa zamanda yasal süreci başlatacağımızı da burdan duyururum. Yapılacak ihaleden kimsenin haberinin olmaması ve hala daha bilgi ve belgelerin saklanması ve CHP Muğla Milletvekillerimizin mecliste vermiş olduğu soru önergesine cevap dahi verilmemesi izahı olmayan, hukuk norm ve kurallarıyla bağdaşmayan vahim bir durumdur. Toprak Mahsulleri çiftçimizin nefes alma kaynağıdır. Yapılan bu yanlıştan acilen dönülerek Ofisin yöremizdeki çiftçilerimize hizmet etmeye devam etmesi gerekmektedir. Yapılan bu hukuksuzluk çiftçinin tüccarın insafına terk edilmesinden başka hiç bir amaca hizmet etmemektedir. Yangından mal kaçırır gibi kurumların taşınmazlarının AK Partinin yandaşlarına devredilmesine ve bu hukuksuzluğa tamamen karşı çıkacağımızı bildirir, bu konunun takipçisi olduğunu bildiririz”.

Daha sonra konuşan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, “Geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan haberlerle, arkamda gördüğünüz bu tesisin AKP’li bir Yönetim Kurulu üyesine kiralandığını öğrendik” dedi ve bu tesisin, AKP ilçe başkanının kendi ifadelerinden, Bakanlık ve Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte çalışarak gerçekleştirildiğini öğrendiklerini vurguladı. “TMO’nin Atatürk’ün ölümünden once, çiftçinin mahsullerini alarak, çiftçinin üretim yapmasını garanti altına alan bir kamu kurumu olarak kurulduğunu ve çok önemli işlevler yerine getirdiğini, başka bölgelerde halen bu olumlu görevini sürdürürken, Milas’taki Ofisin son zamanlarda sanki planlı bir şekilde devre dışı bırakıldığını görüyoruz. Bu Ofisin çiftçi için önemi büyüktür. Benim ailem de, Belediye Başkanımızın ailesi de çiftçidir, buğday ürünümüzü buraya verirdik. Yakın zamana kadar Ofisten kaliteli ve ucuz olarak pirincimizi de alırdık. 1986’da kurulan ve şimdi bir yerlere sökülüp götürüldüğünü öğrendiğimiz Mısır kurutma tesisleri de olan bu tesislerin özelleştirilme kapsamından çıkarılması için, 14 bin 691 çiftçinin temsilcisi olan Milas Ziraat Odası’nın çok uğraştığını, durdurduğunu da biliyoruz. Şimdi burası gerçek işlevinden uzaklaştırılarak, bir AKP Yönetim Kurulu üyesine kiralanmış. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Biz bu toprakların evlatlarıyız. Bu kiralamayı çiftçiye hainlik olarak görüyoruz” dedi.

Bu işin AKP İlçe Örgütü mutfağında hazırlandığını ilçe başkanının kendisinin söylediğini belirten Özcan, “bu konununun hukuki olarak da takipçisi olacağız” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI TOKAT: TMO ÜRETİCİNİN NEFESİDİR..

Bu gün destek için burada olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, pandemi sürecinde tarımın, üretimin ne denli stratejik bir önemi olduğunun herkes tarafından anlaşıldığını belirterek,

“Hal böyleyken atıl olan tesisi işler hale getirmeyi amaçladıklarını iddia edenlere şunu söylemek istiyorum. Milas TMO’nun atıl olmasının hesabını verin! Tarımın ve doğal yaşamın bu kadar önemli olduğu bir dönemde bu tesisin niçin atıl tutulduğunun hesabını bu halka verin. Bizim anlayışımıza göre, TMO üreticinin nefesidir. Ziraat Odası da üreticinin sesidir! Ziraat Odası Başkanımız çıkıp haklı bir reaksiyon göstermiştir burada yapılan işleme karşı. Burada iktidar temsilcilerinin bu açıklamaya cephe almak yerine yapmaları gereken en doğru davranış, üreticinin sesi olan Ziraat Odası’nın sesini duymaları ve buna göre gereğini yapmalarıydı. Biz şuanda buranın özelleştirilmesiyle birlikte Ziraat Odamıza destek amacıyla da buradayız. İhaleyle ilgili tüm süreci inceleyeceğiz. O açıklamalarda bir hukukçu olarak ifade ediyorum; bize çok enteresan gelen vahim ifadelerle karşı karşıyız. Ana bakış noktamız millet iradesi, üreticinin, çiftçinin sesi ise biz bugün üreticinin çiftçinin ve odasının sesine ses olmaya destek olmaya çalışıyoruz. Bu tesislerin atıl bırakılması kadar, buranın al gülüm ver gülüm şeklinde yandaş peşkeşiyle toplum karşısına çıkması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir durumdur. CHP, Milas Belediyesi olarak biz böyle bir hataya, yanlışa karşı dururuz. Bununla ilgili de verilmesi gereken tüm idari ve hukuki mücadeleyi de vereceğiz. Halkımızın ve ilgili odalarımızın, tarım kuruluşlarımızın da her zaman yanında olacağız. ” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis