“Bu oyunlara gelmeyeceğiz, çünkü biz büyük bir milletiz!”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

“Bu oyunlara gelmeyeceğiz, çünkü biz büyük bir milletiz!”

Gaziler Günü, ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı… İlçemiz protokolü, kurum yöneticileri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcileri kutlama programına katılarak Gazilerimizi yalnız bırakmadılar…

Gaziler Günü dolayısıyla dün ilçemizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Saat 11.10’da Milas Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi çelenklerinin Atatürk anıtına sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasıyla sürdü.     

 

Türk milletini bölmek

parçalamak istiyorlar

Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği için vatan ve millet yolunda canlarını kanlarını vermiş, başta Mustafa Kemal Atatürkümüz olmak üzere tüm şehitlerimizi anmak, sağ kalan gazilerimize saygı ve şükranlarımız belirtmek amacıyla düzenlenen Gaziler Günü programını gerçekleştirmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

19 Eylül Gaziler Günü, Kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye koşan, yurdu düşmanlardan temizleyip bize armağan eden İstiklal Savaşı gazilerimizin, dünya barışı ve insanlık uğruna Kore’de savaşan Türk’ün gücünü dünyaya ilan eden Kore gazilerimizi Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve son Türk Devleti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kurup Enosis’in hayallerini Akdeniz’in karanlık sularına gömen Kıbrıs gazilerimizin Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, malül gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür.

Biz gaziler olarak senelerdir yaşadığımız olaylara tanık olmaktan utanıyoruz. Hain tuzaklarda şehit edilen Mehmetçiklerimizi gördükçe kanımız donuyor. Buradan dünyaya seslenmek istiyorum. Ey geçmişten ders almayan dış güçler, dış güçlerin piyonu olan hainler, Türk Devleti ve yurdundan elinizi ayağınızı çekin.

Bizler, büyük insan Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta barış Dünyada barış’ isteyen neslin torunlarıyız. Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta düşmana karşı yan yana kol kola savaştığımız kardeşlerimizi şimdi karşı karşıya getirmek istiyorlar. Türk milletini bölmek parçalamak istiyorlar.

Bu oyunlara gelmeyeceğiz, çünkü biz büyük bir milletiz. Tarihten aldığımız deneyleri yaşamış olan bir ırkın torunlarıyız.

Gazi bir milletin çocukları olarak Gazi rütbesi almış biz gaziler vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, vatanı ve ay yıldızlı al bayrağı için Atatürk ilkeleri doğrultusunda havada, karada, denizde her zaman her yerde şehit, gazi olmaya hazır olduğumuz gibi hazır olan evlatlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene.”

Sarban’ın yaptığı konuşmanın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Üyesi Kıbrıs Gazisi İskender Yıldız ve Milas Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Kasapoğlu birer şiir seslendirdiler.

 

Yemekle sona erdi

Atatürk anıtı önündeki törenin ardından Gaziler Günü programı, öğlen saatlerinde Arastapark’ta bulunan Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi önünde verilen öğle yemeği ile sona erdi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık