“Bu ülkeyi ancak ve ancak kadınların düzelteceğine inanıyorum!”

Adem KANKAYNAR -

“Bu ülkeyi ancak ve ancak kadınların düzelteceğine inanıyorum!”

 

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, ilçe merkezindeki örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak, eskiden belde konumundaki büyük mahallelerde örgütlenme çalışmalarına yöneldi. Ören Mahallesi’nden başlayan İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, Ören’in ardından Güllük’teki çalışmanın ilk ayağını gerçekleştirdi.

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçemize bağlı mahallelerdeki örgütlenme çalışmaları için kolları sıvadılar. 24 Mart 2018 Cumartesi günü Milas’a bağlı Ören Mahallesi’nde ilk toplantıyı gerçekleştiren teşkilat, Ören’in ardından yine ilçemize bağlı Güllük’te de örgütlenme çalışmasının ilk ayağını gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 30 kişilik bir grupla ilk toplantıyı gerçekleştiren İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı adına, örgütlenme çalışmalarının amacını anlatan İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, “Yıllardır bu ülkede hep biz erkekler siyasete ön planda olduk. Tabiri caizse Türkiye’yi bir evin mutfağına benzettiğimizde biz erkekler o mutfağa girdiğimizde her yeri dağıtırız. Ne yazık ki bu ülkeyi de evin mutfağına çevirdik. Bu nedenle diyoruz ki artık kadınlar bu mutfağa girmeli ve ortalığı toparlamalılar. Şunu açık yüreklilikle söylememde hiçbir mahsur görmüyorum; gerçekten bu ülkeyi ancak ve ancak kadınların düzelteceğine inanıyorum. Çünkü kadının elinin değdiği her yer bir çiçek bahçesine dönüyor. İşte bu nedenle Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, özellikle bayanların partimizde daha aktif olmasını istiyor. Milas ilçe teşkilatı olarak biz de, tüzüğümüzde yüzde 25 olan kadın kotasını yüzde 33 yaptık ve istenilen sayıdan daha fazla kadını yönetime aldık. İyi ki de almışız. Onlarla çalışmaktan son derece mutluyum. Şimdi de aynı çalışmayı mahallelerimizde yapmak istiyoruz. Mahallelerimizde de en az 10 kişilik yönetimler oluşturacağız. Bu sayı daha da artabilir. Ancak burada da kadın sayısının daha fazla olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Kuruluş sürecinden bugüne kadar geçen süreyi kısaca anlatan Çayırlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz partimizin kapısını herkese sonuna kadar açtık. Ancak bazı kriterlerimiz var. Bunların başında ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan, bayrağımızın altında Türkiye sevdalısı olan herkesle bir araya gelir ve beraber çalışırız. Atatürk ve cumhuriyet, bizim olmazsa olmazımızdır. Bu doğrultuda düşünen herkesle bu partinin çatısı altında siyaset yapmaya hazırız. Biz kimseyi ayırt etmeyen, ötekileştirmeyen bir anlayıştayız. Bizim felsefemiz, cumhuriyetin kuruluş felsefesidir. Bunu her fırsatta dillendiriyoruz.”

Çayırlı, konuşmasının ardından toplantıya katılan Güllüklü yurttaşlara söz hakkı verdi. Toplantıya katılanlar, neden İYİ Parti’de yer almak ve siyaset yapmak istediklerine dair görüşlerini anlattılar ve üye olduktan sonra verilecek her türlü göreve hazır olduklarını söylediler.

Yapılan konuşmaların ardından, partiye üye olanlara rozetleri takılırken, toplantı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Öte yandan, toplantıya katılanlar kendi aralarında birkaç gün içerisinde en az 10 kişiden oluşan bir mahalle yönetimi belirleyecek ve ilçe teşkilatı bir kez daha Güllük mahallesine giderek, belirlenen yönetimin resmen atamasını yapacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık