Bu ürünler el yapımı ve eşsiz

​​​​​​​Milas Halk Eğitimi Merkezi’nin Milas’ın en işlek caddesi Cumhuriyet Caddesi’nde yaklaşık bir ay önce açılan mağazasından hem kursiyerler hem de Milaslılar hoşnut. Hepsi “El emeği göz nuru” ürünlerin çeşitliliği, ilgiyi ve satışı artırıyor.

Bu ürünler el yapımı ve eşsiz

Halk Eğitimi Merkezi’nin kurslarına katılan 35 kadar kursiyerin ürünlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı mağazada, dönüşümlü olarak her gün iki kursiyer görev yapıyor. Mağazadaki ürünlerin el yapımı ve tek olmasından ötürü de değerli olduğunu belirten kursiyerler, günlük ortalama 300 – 350 liralık satış yapıldığını kaydettiler. Pazar günü hariç her gün 9:00 – 17:30 arası açık olan mağazaya akşamüzeri gelen müşteri sayısında artış olduğunu söyleyen kursiyerler, “Aslında 19:30’a dek açık olsa daha çok satış olur. Çünkü, akşamüzeri iş çıkışı gelip alış veriş yapanlar olabilir” diyor.

Milli Eğitim “Önce Kadın” dedi

Konu hakkında bilgi ve görüş aldığımız Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Önce Kadın” adını taşıyan projesinden söz etti:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘oncekadin.gov.tr’ sitesine üye olan kadınlar, ürünlerini siteye koyup satış yapıyorlar. Bunun için öncelikle halk eğitimi merkezinde kursiyer olacak. Sonra projeyle ilgili on line eğitimden geçiyor.  Bu eğitim sonucunda üyeliğe hak kazanana biz onay verince, kendi kullanıcı adı ve e-posta hesabıyla ürününü siteye giriyor. Bunları da denetliyoruz. Çünkü, bizden aldığı kurslar sonucu ortaya koyduğu bir ürün olması gerekiyor.

Mağaza kışın da açık olacak

Tunahan Bayram; mağaza hakkında da şunları söyledi:

“Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki Hazine’ye ait yeri bize tahsis etti. Çevrenin ve Okul Aile Birliği’nin desteği ile oranın onarım ve bakımını yapıp hazır hale getirdik. ‘Önce Kadın’a üye olanlardan adli sicil kaydı ve vergi muafiyet yazısı alanların buraya ürün koymasını kabul ettik.

Her ay bununla ilgili toplantı yaptıklarını belirten Bayram, Kursiyerlerin whatsapp grubunda toplu iletişim sağladığını anlattı. Bayram, “Tüm kararları oy çokluğu ve birliği ile kendileri alıyorlar. Eylül başı ve sonunda yapılacak toplantıda mesai saatini yeniden kararlaştırabiliriz. İsterlerse Pazar günü de açabiliriz” diye konuştu.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık