“Bu, yeniden bir doğuştur!”

ÖNDER Haber /Melih KAŞKAR -

“Bu, yeniden bir doğuştur!”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, “MİT TIRLARI Davası”nda 25 yıla mahkûm edilmesinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara’dan başlatılan ve 25 gün süren ‘Adalet Yürüyüşü’nün ardından yüz binlerce kişinin katıldığı Maltepe mitingini değerlendiren CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, “15 yıldır karabasan gibi ülkenin üzerine çöken, her türlü baskı, zulüm ve yaşatılan mağduriyete rağmen; Cumhuriyet-Atatürk-Türkiye sevdalılarının ‘Adalet’ haykırışı bu mitingde karşılık bulmuştur. Genel başkanımızın da dediği gibi bu, yeniden bir doğuştur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 15 Haziran 2017’de Ankara Güvenpark’ta başlatılan ve 25 gün süren ‘Adalet Yürüyüşü’nün Maltepe Mitingi ile taçlandırıldığını söyleyen CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan; “Bu yürüyüş sırasında vatandaşın gösterdiği olumlu tavır, yol boyunca gösterilen sevgi seli ve manevi destek ile mitinge katılan yüzbinlerin bize bir kere daha gösterdiği, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin tek güvencesidir” dedi.

 “Bırakın yerel ve ulusal basını, son günlerde uluslararası yazılı ve görsel basın da bu yürüyüşü haberleştirerek kendi ülkelerinde yaşayan vatandaşlara duyurdu” diyerek açıklamasına devam eden CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel Başkanımız tarafından başlatılan bu yürüyüşe Milas ve Muğla örgütü olarak bizler de katılım sağladık. Bununla birlikte Muğla Sınırsızlık Meydanı ve CHP Milas İlçe Örgütü’nün binası önünde basın açıklamaları yaparak, örgüt olarak bu olayı sahiplendik. Bu yürüyüşün neden yapıldığı ve Maltepe Mitingi ile neden taçlandırıldığını anlamak için 16 Nisan’da yapılan halk oylamasına gitmek gerekiyor. Çünkü referandum ile parlamentonun, yani meclisin işlevinin azaltılıyor olması, yeni bir rejim değişikliğine gidiliyor olması, 15 Temmuz sonrasında hemen alınan bir kararla ülkenin OHAL ile yönetilmeye başlanması, KHK’lerle yönetiliyor olmamız, bütün demokratik kurum ve kuruluşları işlevsiz bir hale getirmiştir. Yüzbinlerce kamu çalışanı, akademisyenler, gazeteciler, işadamları gözaltına alınarak cezaevlerine gönderildi. Yetmedi, adaleti sağlayan yargı mensupları da ya cezaevine ya da açığa alınarak meslekten uzaklaştırıldılar. Hükümet, adaleti tesis edecek yargı mensuplarını da belirlemek suretiyle ülkeyi bugünkü duruma getirmiştir. Halkın adalete olan güven duygusu zedelenmiş, hatta toplum, yargıya güvenmez bir hale gelmiştir. İşte bunun önünü açan referandum olmuştur. Haklarında soruşturma başlatılan ve açığa alınan birçok kamu personeli, yapılan soruşturma neticesinde suçsuz bulunmasına rağmen görevlerine iade edilmediler. Asker, akademisyen ve gazeteciler başta olmak üzere birçok insan suç isnat edilerek, neden gözaltına alındığını, ne ile suçlandığını dahi bilmeden bugün halen cezaevinde yatıyor. Bu referandum ile artık ülkede ‘tek adam’ dönemi de başlamış oldu. Çünkü 2 yıl sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde % 10 barajı uygulanmayacak. Yeni kural % 50+1 olacak.

Siyasi partilere ve muhalefete yaşama hakkı tanınmayan bir durumla karşı karşıyayız. 15 yıldır karabasan gibi ülkenin üzerine çöken, ülkeyi adeta karanlığa mahkûm eden bugünkü zihniyete, yürüyüşe ve mitinge katılan veya katılamadığı halde gönlünde Cumhuriyet-Atatürk-Türkiye sevdası olan herkesin ‘adalet’ talebi bir haykırışa dönüşmüştür. Umarız, bu ülkeyi yönetenler bu sesi duymuştur.

Genel Başkanımız tarafından 25 gün süren bu yürüyüşün tüm halka gösterdiği bir başka nokta ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkenin sigortası olduğudur. Mademki bizler en büyük muhalefet partisiyiz ve gelecekte bu ülkeyi yönetmeye adayız, öyleyse sen-ben-o demeden bir araya gelmeli ve güçlü bir şekilde ülkenin geleceğine sahip çıkmalıyız.”

 

“Korku Duvarı

yıkılmıştır”

Bazı yazılı ve görsel medyada, Maltepe mitingine yeterli ilginin olmadığı, katılım sayısının az olduğu yönünde haberlerin yayınlandığını belirten CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan; “Bunu yapmaya çalışanlar güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlar. Fakat çabaları bunu başarmaya yetmeyecek. Mitinge katılan yüz binler, bu iktidar tarafından yaratılan korku duvarını yıkmıştır. Her siyasi fikirden insan, mitinge katılmış, uygulanan/uygulanacak olan her türlü baskı ve zulme karşı duracaklarını haykırmışlardır” diyerek, başta Milas ve Muğla CHP örgütü olmak üzere, yürüyüşe ve mitinge katılanlara teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık