Buğday tarlasında yangın

Kırcağız’da  buğday ekili tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına müdahale edildi. Çevresindeki tarla ve zeytinliklere sıçramadan kontrol altına alındı.

Buğday tarlasında yangın

Milas’a bağlı Kırcağız Mahallesi’nde bu sabah, sokağa çıkma yasağının da olduğu bayramın birinci gününde, buğday ekili tarlada yangın çıktı. Gökyüzüne yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, yangına müdahalede bulundu.
Yangının, şiddetli esen rüzgarın etkisiyle bölgedeki diğer ekili alanlara ve zeytinlik araziye sıçramaması için yoğun çaba gösterildi. 
Yangında; Cahit Akyel, Özgür Zorlu, İsmail Arıtepe, Mehmet Sarıçoban ve Mehmet Demir isimli çiftçilere ait buğday ve arpa ekili 60 dönümlük alanda maddi hasar meydana geldi. Ekinlerin, bayram sonrasında hasat edilme noktasında olduğu belirtildi.
Çiftçi Özgür Zorlu, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl da aynı noktada yangın çıktı. Buradaki yangınların elektrik tellerindeki kısa devre sonucu çıktığını düşünüyoruz. Elektrik telleri bakımsız ve şiddetli rüzgarla bir birine değerek kıvılcım atabilir. Mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli mercilere şikayette ve başvuruda bulunacağız.” diyerek, hasat zamanı gelen ürünlerinin yanması ile büyük zarar oluştuğunu belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık