“Bugün, aziz milletimizin yeniden dirilip silkindiği ve şahlandığı gündür”

Adem KANKAYNAR -

“Bugün, aziz milletimizin yeniden dirilip silkindiği ve şahlandığı gündür”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü çocuklara armağan etmesinin ardından geçen 98 yılda çocuklardaki bayram sevinci ve coşkusu artarak devam ediyor.

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın şanslı sahipleri olarak çocuklarımızın tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilçemizdeki resmi törenlerinin ilk bölümünde çocuklar yerine Atamızın huzurunda sadece büyükler vardı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalarda Atapark, sessiz bir törene ev sahipliği yaptı. Kutlama programının birinci bölümünde sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü anıta çelenk sunarken, geçmiş 23 Nisanlardaki o cıvıl cıvıl seslerden ve renkli görüntülerden eser yoktu.

Kısa süren resmi törene, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Emel Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Emniyet Müdürü İsa Bal, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, Oda ve derneklerin yöneticileri, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı Mahalle Muhtarları, resmi kurum amirleri ve okul müdürleri katıldılar.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla, kutlama programının birinci bölümü sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programının ikinci bölümü ise Milas Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’nda gerçekleşti. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ifadesinin ışığıyla Milli Egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin, demokrasinin ve Aziz Milletimizin iradesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

98 yıl önce bugün, yurdun çeşitli bölgelerinden gelen 378 vatan sevdalısının, küçük bir Meclis binasında toplanarak güzel ülkemizin kaderini değiştirdiği; yorgunlukları dirence; yoksullukları inanca çevirdiği; Cumhuriyetimize uzanan yolun en önemli adımı olan Ulusal Egemenliğin ilk imzalarını atarak Aziz Milletimizin dik duruşunun, eğilip bükülmeyişinin ve dünya tarihine örnek oluşunun işaret fişeğini ateşledikleri gündür.

Bugün, aziz milletimizin var olma veya yok olma savaşı içerisindeyken yeniden dirilip silkindiği ve şahlandığı gündür.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, uğruna binlerce şehit düşen bu vatanı hiç şüphesiz çocuklarımıza emanet etti ve “Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu vatanı onlara bırakıyorum ve biliyorum ki gözüm arkada kalmayacak” diyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar çok güvendiğini bir kez daha gösterdi.

Aydınlık İstikbalimizin, Aydınlık Yüzleri olan Sevgili Çocuklar;

Her şeyin en güzeline layık olan sizler; Okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi etkili bir şeklide kullanan, ufku ve vizyonu geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel insani değerleri benimsemiş, özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe; sizlerin, kendinizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yücelteceğinize olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu toprakları bizlere vatan kılan başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz Şehit ve Gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyorum. Sevgi dolu yürekleri ve pırıl pırıl yüzleriyle bugüne anlam katan tüm çocuklarımızın ve Aziz Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’ndaki programın ikinci bölümünde; öğrenciler tarafından şiirler okundu, müzikli gösteri, gölge oyunu canlandırıldı, halk oyunları gösterileri, ront gösterisi, flüt ile koro çalışması sunuldu. Törenin son bölümünde ise, bayram dolayısıyla düzenlenen resim-şiir-kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’ndaki kutlama programına, Muğla Vali Yardımcısı Kamil Kökten de katıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık