Bugün Bahar! Bugün Bayram!

ÖNDER Haber -

Bugün Bahar! Bugün Bayram!

21 Mart Nevruz Bayramı’nın Muğla’da ‘bayram havası’nda kutlanacağını belirten Vali Çiçek, “Biz Muğla Valiliği olarak 21 Mart’ta Nevruzun kutlanmasına müsaade ettik. Çünkü o gün baharın başlangıcı olarak hepimizin Bahar Bayramıdır. 21 Mart’taki Nevruz Bayramının kutlanması için izin verdik. Ama diğer günlerde kutlanmasına izin vermiyoruz” dedi.

 

Muğla güvenli ve

huzurlu bir kent

Muğla Valisi Amir Çiçek, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bazı haber siteleri ve sosyal paylaşım sitelerinde, kent merkezi ve ilçelerinde terör eylemleri gerçekleştirileceği, canlı bombalar ve araçlar bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi ve Muğla’nın güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu vurgulayıp “Emniyet ve Jandarma birimlerimizin her zaman yaptıkları önleyici güvenlik tedbirlerini uyguluyoruz. Muğlalı vatandaşlarımızdan ricamız, bu dedikoduları hiçbir zaman dikkate almasınlar. Bu haberler kötü niyetli kişilerin yaymak istediği bir durum. Bu tür aslı olmayan bilgiler vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir” dedi.

Çiçek, Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, teröre ve teröriste yardım eden kim varsa kanun gereği gerekli yasal arama izinleri alarak operasyonlar yaptıklarını dile getirip bunlarla ilgili de gerekli adli soruşturmaların devam ettiğini, eylem yapmayı planlayanlara da asla izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

 

İlçemizde ...

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde Milas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından program düzenlenecek… Atapark’ta gerçekleştirilecek olan program kapsamında, vatandaşlara çeşitli fidanlar dağıtılacak…

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla bugün saat 10’da Atapark’ta Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nce etkinlikler düzenlenecek.

Atapark’ta oluşturulacak stantlarda vatandaşlara, çeşitli türlerde yaklaşık 5 bin adet fidan dağıtılacak.

Program kapsamında ayrıca Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı şefliklerce, kırsal kesimde bulunan mahallelerimizdeki okullarda öğrencilere yönelik bilgilendirme etkinlikleri ve fidan dikimi yapılacak.

 

TEMA Vakfı, orman ve

su varlıkları için harekete

geçmeye çağırıyor

TEMA Vakfı Gönüllülerinin, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile 22 Mart Dünya Su Günü’nü ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirecekleri etkinliklerle kutlayacakları bildirildi.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar tarafından yapılan açıklamada, “TEMA Vakfı olarak doğanın bir parçası olan insanın, su ve orman varlıklarını önce koruması ve ardından geliştirme konusunda çalışması gerektiğini vurguluyoruz. Türkiye’de suya dair 40’ı aşkın yasal düzenleme bulunuyor. Su varlığımızın sürdürülebilirliğini sağlamak için bir Su Yasası’na ihtiyaç olduğu açıkça görülüyor. Türkiye’de üstün ekosistem yararını koruyacak nitelikteki bir Su Yasası çıkarılmasının önemine bir kez daha dikkat çekiyoruz. Öte yandan orman alanları için de gereken hassasiyetin gösterilmesi, doğa haklarının gözetilmesini istiyoruz” denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık