Bugün ‘Büyük Zafer’in 94’üncü yıldönümü ...

ÖNDER Haber –

Bugün ‘Büyük Zafer’in 94’üncü yıldönümü  ...

Bugün ‘Büyük Zafer’in 94’üncü yıldönümü.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz.

Saat 09’da başlıyor

Bayram dolayısıyla ilçemizde yapılacak kutlama programı bugün saat 09’da Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına sunumuyla başlayacak.

Kutlama programının bu ilk bölümü, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunması ile tamamlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programında daha sonra saat 09.15’ten itibaren Kaymakamlık makamında kutlamalar kabul edilecek.

Tören programının son bölümü saat 09.30’da Atapark’ta Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı tarafından halkın ve törene katılanların bayramının kutlanmasıyla başlayacak ve saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunması, Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemini belirtilen konuşmanın yapılması ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla sürüp tören geçişi ile sona erecek.

 

Bu akşam Menteşe’de

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu akşam saat 20’de Menteşe’de düzenlenecek Fener Alayı’nın ardından Menteşe Cumhuriyet Meydanında saat 21:30’da Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası konseri yapılacak.

 

Güllük’te bu akşam, Milas’ta yarın akşam yapılacak

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Milas Belediyesi’nce bu akşam Güllük’te, yarın akşam ise Atapark’ta Fener Alayı ve Zafer Konseri etkinlikleri düzenlenecek.

Güllük’te bu akşam düzenlenecek Fener Alayı, Belediye hizmet binası önünden saat 20’de başlayıp Hermias ve Gazhane caddeleri ve Adnan Menderes Bulvarını izledikten sonra yine Belediye hizmet binası önünde sona erecek.

İlçemiz merkezinde yarın yapılacak Fener Alayı ise saat 20’de Atapark’tan başlayacak. Yürüyüş öncesinde Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası bir dinleti sunacak.

Zafer, Müştakbey, Menteşe, Dörtyol ve İnönü caddeleri güzergahını izleyecek olan Fener Alayı yürüyüşü Milas Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi (Açıkhava Tiyatrosu) önünde sona erecek. Zafer Yürüyüşü’nün ardından saat 21’de Açıkhava Tiyatrosu’nda Grup Pusula konseri yapılacak.

 

Başkan Tokat’tan davet

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu birlik ve beraberlik içinde kutlamak için tüm Milaslı hemşehrilerimizi Fener Alayı ve Zafer Konseri etkinliklerine davet eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Tarihi, şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor, aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum” dedi.

 

Bodrum Gündoğan’da

Bodrum Belediyesi ve Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllülleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen “30 Ağustos Zafer Bayramı Anadolu’dan ezgiler / Gelin hepbirlikte türkü söyleyelim” etkinliği ise bu akşam saat 20:30’da Gündoğan sahilindeki Plaj Voleybolu alanında başlayacak. Etkinlik programında “Buzuki ve Gitar eşliğinde şarkılarla nostalji” ve Sazıyla, sözüyle konuk sanatçıyla Anadolu’dan ezgiler sunulacak.

Dernek yetkililerinden yapılan açıklama-çağrıda, “Gelin hepbirlikte 30 Ağustos akşamı Anadolu’dan ezgilerle geçmişten geleceğe bir yolculuk yapalım. Birlik ve beraberliğimizi şarkılarla, türkülerle pekiştirelim” denildi

 

Muğla il merkezi’nde resmi kutlama programı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü dolayısıyla ilimiz merkezi Menteşe ilçesindeki Cumhuriyet Meydanındaki kutlama etkinlikleri ise bugün saat 09:30’da Atatürk anıtına Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumuyla başlayacak. Daha sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal marşımız okunacak.

Tören, yapılacak konuşmaların sonrasında saat 09:50 ile 10:00 arasında Muğla Valisi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı’nın Valilik makamında kutlamaları kabul etmeleriyle sona erecek.

 

Mesajlar ... Mesajlar ...

 

Muğla Valisi Amir Çiçek

Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 94. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Ülkemiz gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel mirası ile bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaya doğru emin adımlarla yürümektedir.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık ve özgürlük sevdası olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Ya şehit olurum, ya gazi şuuruyla hareket eden ve tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak ilkeleri etrafında kenetlenen aziz milletimizin, tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşü ilelebet sürecektir.

Milletimizin, bu asil duruşunu bilenler, varlığımızı savaş meydanlarında ortadan kaldıramayacağını anlamış, bizi yıkmanın yollarını aramışlardır. Bunun en son örneği, 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü aracılığıyla gerçekleştirilmek istenen darbe girişimidir. Bu hain teşebbüse milletimiz, sağduyusu, basireti ve cesaretiyle gereken cevabı vermiştir.

Bu duygular içerisinde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; hain darbe teşebbüsü ve kalleş terör saldırılarında hayatını kaybetmiş, vatanımız uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün

30 Ağustos 1922 tarihinde birçok savaştan çıkmış Türk halkı, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde düşmanı yurttan atmak için doğusundan batısına bir araya gelmiş, tek yumruk olarak işgalcilere karşı koymuştur. Düşmanın sayısına, üstünlüğüne bakmaksızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ve Türk askerinin Başkomutanına olan bağlılığı ve inancı ile düşman yurttan sökülüp atılmıştır. Anadolu’da kazanılan zafer sadece Türk milletine değil, bütün dünya devletlerine emsal olmuş, birçok ülkenin yöneticileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve sözlerini örnek almıştır. Bu şanlı zaferin 94. yılında ülkemizde halâ terör olayları yaşanmakta, masum vatandaşlarımız, askerimiz, polisimiz şehit olmaktadır. Askerimizin, polisimizin, devlet kurumlarının içine sızan hainler yüzünden de 240 vatandaşımız 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybetmiştir. Bütün bu yaşanan olumsuz tabloya rağmen ülke olarak umutsuz olmaya hakkımız yoktur. En umutsuz anımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde söylediği; “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” cümleleri  aklımıza gelmeli, daha fazla çalışmalı ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmalıyız. Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu ülke için canını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

 

Milas Kaymakamı Fuat Gürel

Anadolu’da bulunan düşman kuvvetlerinin Gazi Mustafa Kemal öncülüğündeki Türk ordusu tarafından kesin bir zaferle bozguna uğratılması ve yurdumuzdan atılmasının 94. yıldönümü olarak kutlanan Zafer Bayramı’nın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Yıldönümünü kutladığımız Büyük Taarruz, Türk Milletinin birliği, beraberliği, barışı ve Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne kastetmek isteyenlere unutamayacakları bir ders vermiştir.

Zafer Bayramı vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, halkımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin zafer bayramını kutluyorum.

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde; kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar varolacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş

30 Ağustos, tarihi şanlı zaferlerle dolu Türk milletinin büyük kahramanlıklar göstererek, milletimizi yok etmeye çalışanlara, karşı birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği mücadelenin muhteşem zaferidir. Cumhuriyetimizin kuruluş sürecindeki en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin ordusuyla, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle hep birlikte bir direniş gösterdiği bir destandır. Vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara rağmen, azimle ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa, tüm dünyaya göstermiştir. Bize düşen görev, 30 Ağustos Zaferi'nin ardından Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerine kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır. Bu vesileyle, 30 Ağustos Zaferi'nin 94. Yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık