Bugün ‘Gaziler Günü’

ÖNDER Haber -

Bugün ‘Gaziler Günü’

Bugün 19 Eylül Gaziler Günü.

Gün dolayısıyla ilçemizde düzenlenecek tören bugün saat 11.10’da Atatürk anıtı önünde başlayacak.

Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi çelenklerinin sunumuyla başlayacak olan törende daha sonra Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve akabinde İstiklal Marşımız seslendirilecek. Şiirlerin okunması ve konuşmaların yapılmasının ardından Atatürk Anıtı önündeki tören sona erecek.

Tören programı kapsamında 11.40 – 13 saatleri arasında ise; Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanlığını ziyaret ve öğle yemeği düzenlenecek.

Gaziler Günü dolayısıyla tüm Gazilerimizi saygıyla selamlıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Mesajlar…

Gaziler Günü dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar şöyle ...

 

Muğla Valisi Amir Çiçek

Dün olduğu gibi bugün de bayrağımızı, milletimizi, vatanımızı, bağımsızlığımızı korumak ve devletimizin bekası için kanlarını akıtan gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.

Milletimiz ezelden beri ülkesine, millî ve manevi değerlerine sahip çıkarak canı pahasına mücadele etmiştir. Bu uğurda gözünü kırpmadan canını vermiş sayısız şehidimiz ve kanını akıtan onurlu gazilerimiz vardır. Bizler, şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Vatanımızı korumak için büyük fedakarlık gösteren, destansı zaferlere imza atan şehit ve gazilerimizin şanlı tarihimize yaptıkları katkılardan dolayı büyük minnet borçlu olduğumuzun her zaman bilincindeyiz.

Aziz milletimizin vatanını koruma bilincine 15 Temmuz gecesi bir kez daha şahitlik ettik. O gece, kahraman Türk Milleti, canları pahasına geçmişte olduğu gibi büyük bir cesaret göstererek milletinin iradesine, demokrasiye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkarak vatan, millet aşkıyla kanlarını akıtmıştır. Ecdadımızdan miras olarak aldığımız bu topraklar üzerinde kötü emelleri olan hainlere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde fırsat verilmemiş, bundan sonra da fırsat verilmeyecektir. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkarak destan yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, kahraman gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunarım.

Şunu belirtmek isterim ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, içinde vatan sevgisi olan milletimiz sayesinde ilelebet yaşayacaktır. Bu doğrultuda vatanı için can veren şehitlerimizin ve kanlarını akıtan gazilerimizin kutsal emanetine, nesilden nesile yaşatılan bir ruh ve anlayışla sahip çıkacağımızı, çocuk ve gençlerimize daha güzel bir hayat, daha refah bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gün dolayısıyla başta, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar, değerli ailelerine ve yüce milletimize saygılar sunar, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlarım.

 

Muğla Büyükşehir

Belediye Başkanı

Dr. Osman Gürün

Ülkemizde, sınırlarımızda hain terör olayları yaşanmakta, askerlerimiz, polislerimiz bu saldırılarda ya yaralanmakta ya da şehit olmaktadır. 15 Temmuzda da devlet içine sızmış hainler tarafından darbe girişimi düzenlenmiş, 240 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımız da yaralanmıştır. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne yönelik içeriden veya dışarıdan saldırılar olmuş, Türk milleti bu şer odaklarına gereken cevabı birlik, beraberlik içinde dimdik durarak vermiş, bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ülkesinin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi ve kahraman gazilerimiz ile ailelerine 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize fedakarlıkları için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık