"Bugün Son gün!”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

2017 yılına ait Oda ve Munzam Aidatlarının birinci taksitinin, son ödeme tarihi olan 30 Haziran 2017 Cuma günü, mesai bitimine kadar yapılabileceği bildirildi.

Milas Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, konuya ilişkin açıklamasında, üyelerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için birinci taksitin ödenmesinin son gün olan 30 Haziran’ı unutmamalarını söyledi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer’in konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“5174 Sayılı Kanunun Yıllık Üye Aidatıyla ilgili 24. maddesi ile gelir veya kurumlar vergisi mükellefi üyelerimizin ayrıca ödemekle yükümlü oldukları Munzam Aidatı düzenleyen 25. maddesi ve aynı kanunun 77. maddesine göre, zamanında ödenmeyen yıllık aidat ve munzam aidat ile kesinleşmiş gecikme zamlarının tahsili hakkındaki Yönetim Kurulu kararlarını ilam hükmünde kabul etmekte olup, icra dairelerince yerine getirilir hükmü yürürlüktedir.

Yıllık Aidat ve Munzam Aidat her yılın Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitte ödenir. Bu süreler içinde ödenmeyen yıllık ve munzam aidatlar için 6183 Sayılı Kanun uyarınca yürürlükte bulunan oranlarda gecikme zammı tahakkuk ettirilerek yılık aidat ve munzam aidat (ticari bilanço kârı üzerinden % 0,5 oranında) ile birlikte tahsil edilir.

Zamlı veya hükmen ödeme durumunda kalınmaması için açıklanan yasalara göre hareket edilmesini önemle rica ederim.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık