Bugün ve yarın da ziyaret edebilirsiniz

Oktay ÇAYIRLI -

Bugün ve yarın da ziyaret edebilirsiniz

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 2. Bilim Fuarı etkinliği düzenlendi.

Fuarda, birbirinden ilginç 75 proje dün saat 10’dan itibaren okul bahçesinde sergilenmeye başlandı. Fuar, bugün ve yarın da yurttaşların ziyarete açık olacak ...

 

‘Eğitimde İşbirliği Protokollü’ kapsamında

Milas Kaymakamı Fuat Gürel başta olmak üzere, ilçemizde bulunan kurum ve kuruluşların yöneticileri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit İzdaş, okulları tarafından bu yıl düzenlenen dördüncü etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Her etkinlik yorgunluk demek; doğrudur yoruluyoruz. Ancak sınırları zorlamadan da başarının gelmeyeceğinin farkındayız. Okulumuzda geçen yılın ardından ikinci defa TÜBİTAK Bilim Fuarını gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokollü’ kapsamında okulumuzda yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarı 4 – 5 - 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşmekte. Bilim fuarına öğretmen ve öğrencilerimiz toplam 75 proje hazırladılar. Bilim Fuarında mobil teknolojilerin kullanıldığı uygulamalar, Play Store’a yüklenen okul uygulaması, Şahin Marka bir aracın bluetooth teknolojisiyle kontrolü, hologram, motorlu araçlar mekanizmaları, tesisat projeleri, geri dönüşüm malzemeleri ile yapılan bant otomasyonu, Felsefe, Fen ve Matematik Grubu çalışmaları gibi tek tek adını sayamayacağım kadar çok projemiz yer alıyor. Beğeninizi kazanacağını umuyorum. Fuardaki çalışmaların 12’si, geçen yıl gerçekleştirilen çalışmaların geliştirilmesi ile tekrar fuarda bulunmakta. Bu çalışmalar klasikler sınıfına ayrıldı. Bu da bilimin birikimli ilerlemesi ilkesinin sonucudur. Bu yıldan da inşallah klasikler grubuna ayıracağımız çalışmalar da bulunmakta” dedi.

 

“Devrim Arabaları’nı yapan büyükleri gibi ...”

Okulun köklü geçmişinden aldığı güçle ülkemizin bilimde en ileri olan ülkeleri yakalama ve geçme vizyonu çerçevesinde üzerine düşen ahlaklı ve alanında en iyi donanımla donanmış bireyler yetiştirme sorumluluğu bildiğini ve bu amaçla çalıştığını ifade eden İzdaş, “Okulumuz öğrencileri geçmişte ‘Devrim Arabalarını’ yapan büyükleri gibi kendilerine fırsat tanındığında, doğru yön gösterildiğinde ne tür eserler ortaya koyacaklarını en güzel şekilde göstermişlerdir. Emeği geçen öğrenci ve öğretmen arkadaşlarıma gayretlerinden ve performanslarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Fuar halka açık

Fuar süresince ilçemizdeki liseler ve ortaokulların Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne davet edildiğini de belirten İzdaş, “Fuarı ve okulumuzu tanımaları için gerekli organizasyonlar yapıldı. Buradaki amaç ortaokul öğrencilerimizin kendi kişiliklerine uygun meslek ve okul seçmelerinin sağlanması. Fuarımız, halkımıza ve diğer paydaşlara da açık olacak. Fuarımızı ziyaret eden değerli protokol üyelerine, öğrencilerimize, velilerimize, halkımıza ve değerli basın mensuplarına okulum adına teşekkürü borç bilirim” dedi.

İzdaş’ın yaptığı konuşmanın ardından açılış programı halk oyunları ve ritim grubunun gösterileri ile sürdü. Daha sonra törene katılan protokol, projeleri tek tek ziyaret ederek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık