“Bütün Gaziler ilgi ve şefkat istiyor”

ÖNDER Haber -

“Bütün Gaziler ilgi ve şefkat istiyor”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’nin 5’inci olağan genel kurul toplantısı yapıldı ... Gazileri genel kurullarında yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri yalnız bırakmadı …

202 üyesi bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’nin 5’inci olağan genel kurul toplantısı dün saat 11’de Arastapark’ta bulunan dernek binası önünde gerçekleştirildi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Baklan, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Başkanları, Gaziler, Gazi ve Şehit Yakınlarının yanısıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Sirkeci Şubesi Başkanı Ahmet Kendigel ve Pendik Şube Başkanı Sefa Altunparlar’ın da katıldığı genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Üye sayımız 202

Genel kurulun açılış konuşmasını yapmak ve geçmiş döneme ait faaliyet raporunu okumak üzere kürsüye gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban, 2004 yılında Kore gazilerinin büyük çabalarıyla İzmir’e bağlı olarak kurulan derneğin daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne bağlı şubeye dönüştürüldüğünü belirterek, “2007 yılında 141 üyeyle şube olan derneğimiz 9 senede 80 gazimizi kaybetti. 80 gazimizin vefat etmesine rağmen şubemizin üye sayısı şu anda 202’dir. Hep birlikte, başta Kore Gazilerimiz ve eşleri olmak üzere bütün gaziler ilgi ve şefkat istiyor. Yönetim kurulumuz tüm gazilerimizi ziyaret ederek sorunlarını çözmeye çalışıyor. Sosyal yardımlaşmadan yapılan kömür, para ve gıda yardımları bütün gazilerimize ayrım yapılmadan ulaştırıldı. Gazilerimiz 2015 yılı içerisinde tekne turuna çıkarak, çok istedikleri İstanbul gezisini de gerçekleştirdi. Bu gezide bize ev sahipliği yapan İstanbul’un her iki şubesine, tüm gazilerimiz adına teşekkür ederim. 2016 yılının hemen ilk aylarında Milas Belediyesi tarafından konaklamalı Çanakkale gezisi düzenlendi. Kaymakamlık tarafından tüm gazilerimize vakıf kart çıkarılmış, yardım almaları kolaylaştırılmıştır. Bütün bu imkanları biz gazilere sağlayan başta Kaymakamımız sayın Fuat Gürel’e, Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a, tüm değerli oda başkanlarıma tüm gaziler adına teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Sarban’ın yaptığı konuşmanın ardından gündemde yeralan diğer maddeler görüşüldü.

Yönetim ve Denetim kurulları raporlarının üyeler tarafından onaylanmasının ardından yeni yönetimin seçimine geçildi. Açık oylama ile yapılan seçimler sonucunda şubenin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Mehmet Sarban, Durmuş Işıldak, İskender Yıldız, Hasan Yılmaz, Ziya Karaoğlu (Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri- Hasan Yalçın, Celal Doğan, Ömer Akın, Hayrettin Oğuz, Mehmet Kazık)

Denetim Kurulu Asil Üyeleri

Mehmet Karakuş, Yaşar Özer, Halil İbrahim Özel

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

Tekin Turan, Halil Kaya, Ali Rıza Barbaros

Genel Merkez Asil Üyeleri- Mehmet Sarban, Durmuş Işıldak, İskender Yıldız

Genel Merkez Yedek Üyeleri- Hasan Yılmaz, Yaşar Özer, Ziya Karaoğlu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık