Büyükşehir’in geleneksel “24 Temmuz Kahvaltısı” yapıldı ...

ÖNDER Haber / A. Coşkun EFENDİOĞLU

Büyükşehir’in geleneksel  “24 Temmuz Kahvaltısı” yapıldı ...
  • 25 July 2018, Wednesday 6:40

24 Temmuz Basından Sansürün kaldırılmasının 110. Yılı nedeniyle, her 24 Temmuz’da olduğu gibi bu yıl da, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde, Muğla basınına bir kahvaltı verdi. Hep birlikte yapılan kahvaltı sonrasında, önce ilimizdeki üç Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlarına söz verildi.

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Sıdıka Kölemen, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, hepsi de, ortak bir durumun altını çizdiler ve 24 Temmuz Basın Bayramı denilen ve sansürün kaldırılmasının yıldönümü olduğu için kutlanan bugünün, gazeteciler için bir Bayram olarak kabul edilemeyeceğini, pek çok gazetecinin yazdıkları nedeniyle cezaevinde olduklarını ve uygulanan yöntemlerle, basının çok çeşitli sansür türleri ve tehditleri altında görev yaptıklarını belirttiler.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, bu nedenlerle “bugünü biz bayram değil, birlik ve dayanışma günü olarak algılıyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Gürün, “Her yıl olduğu gibi, 24 Temmuz Basın Bayramı olarak bilinen ve kutladığımız bu özel günümüzü, bu yıl, kutlanma amacından son derece uzak koşullarda karşılıyoruz. Bütün bunların farkındayız ve siz değerli basın mensuplarıyla, gerçek anlamda sansür ve baskının olmadığı koşullarda bir arada olmak ümidiyle bir arada olmak istedik yine de..Sizlerin, yaptığınız haberlerle, uyarı ve eleştirilerle, bizler de kendimize dersler çıkararak, görevlerimizi yapmaya gayret ediyoruz. İçinde olduğunuz sıkıntıların farkında olduğumuzu bilmenizi istiyor ve bu yıl da bizleri kırmayarak Muğlamızın dört bir yanından kalkıp bu davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi ve daha sonra, dört yılı aşan sürede büyükşehir olma ve yapılan çalışmalar hakkında kısa kısa, ama özlü bilgiler verdi.

Sunum sonrası gazetecilerin sordukları soruların bazılarına Başkan Gürün, bazılarına ilgili birim amirleri cevaplar verdiler ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık