“Çağdaş, bilimsel, milli ve laik bir eğitim istiyoruz”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Çağdaş, bilimsel, milli ve laik bir eğitim istiyoruz”

2017 – 2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubeleri ortak bir açıklama yaptılar. Açıklama şöyle …

“Ne yazık ki, artık MEB; ‘Milli’ de değildir, ‘Eğitim’ de yoktur”

MEB, bugün başlayan yeni Eğitim-Öğretim yılında Atatürksüz bir müfredatı, tüm uyarılara karşın zorla çocuklarımıza dayatmaktadır. Bu müfredat, yani ders programı;

Cumhuriyet Devrimlerinin, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu, ebedi liderimiz Atatürk’ün unutturulmasını hedefleyen, Devrim tarihimize saldıran, Cumhuriyet düşmanı, Milli Devlet yerine ümmetçiliği hedefleyen, kadın haklarını yok sayan, inanç ve ibadet özgürlüğünü yok eden, Laiklik karşıtı, bilimi dışlayan, sadece Vahabi din anlayışını önceleyen çağdışı bir programdır.

Bu ders programları; Cumhuriyet eğitimini ve Cumhuriyet kurumlarını ortadan kaldırmayı hedefleyerek, milletimizi bir arada tutan değerleri yok edecek ve vatanımızın bölünmesine yol açacaktır.

Ne yazık ki, artık MEB; ‘Milli’ de değildir, ‘Eğitim’ de yoktur.

Çocuklarımız; çocuk cinsel istismarları ile gündeme gelen Ensar Vakfı başta olmak üzere, dinci, çıkarcı ve bölücü örgütlerin karanlık emellerine göre şekillendirilecektir.

Milli Devletin varlığını sürdürmesi, Cumhuriyet Devrimlerinin kazanımlarının korunması, kadın- erkek eşitliğinin, insanlık onurunun, inanç ve ibadet özgürlüğünün korunması için bu müfredata Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak şiddetle karşı çıkıyoruz.

Tüm insanlık çağdaş uygarlığa ve bilimde en üst seviyeye çıkmak için yarışırken, Türkiye ise Ortaçağ karanlığına dönmek için sürekli ‘Eğitim Sistemi’ ile oynamakta, akıl ve bilimsellikten uzaklaşmaktadır.

“Rıza göstermeyeceğiz”

Özetle şunu söylemek istiyoruz ki, bu müfredatla ülkemizin ve çocuklarımızın geleceklerinin karartılmasına rıza göstermeyeceğiz.

Çağdaş, bilimsel, milli ve laik bir eğitim istiyoruz.

Atatürksüz, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetsiz müfredat değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a dava açacağız.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubeleri olarak, çağdışı müfredat iptal edilinceye kadar hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz.

Biz Türk anaları; evlatlarımıza, torunlarımıza, unutturmak istedikleri Atatürk’ü, Cumhuriyeti, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisini hep öğrettik ve daima öğreteceğiz.

Türk Milleti’nin kalbinden, beyninden Atatürk’ü silemezsiniz, silemeyeceksiniz.

Büyük önder M. Kemal Atatürk’ün, eğitim ile ilgili şu sözü çok önemlidir:

‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık