‘Çalışamayan, Çalıştırılmayan Gazeteciler’e dikkat çekti

​A.Kemal KAŞKAR / Oktay ÇAYIRLI -

‘Çalışamayan, Çalıştırılmayan Gazeteciler’e dikkat çekti

CHP Milas İlçe binasında dün saat 12:30’da bir basın toplantısı düzenleyerek ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, açıklamalarının ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü, programa katılan gazetecilerin pasta kesmeleri eşliğinde kutladı…

 

Bunaltan bir durum

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz’ün yanısıra bazı Belediye Meclis Üyelerinin ve partililerin katılımıyla gerçekleşen toplantı sırasında ülkemiz gündemini değerlendiren İlçe Başkanı Özcan, “Her Salı ilçe binamızda buluşmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Haftalık değerlendirmelerimizi yapıp yerel ve ülke gündemini ele alıyoruz. Bugün de buna benzer bir çalışmamız olacak. Doların yükselişi engellenemiyor. Alınan tedbirler karşısında dahi dolar sürekli bir yükselişte. Doların tırmanması ekonominin tüm sektörlerini etkiliyor. İhracat ve ithalat dolar üzerinden yapılıyor. Ekonomimiz gerçekten toplumu boğan, bunaltan bir duruma gelmiştir. Toplumumuzu sıkan sorun ve gelişmeler sadece ekonomik gelişmeler değil. Bir, bir buçuk yılda sürekli artan bir terör belasıyla karşı karşıyayız. Gün geçmiyor ki Şehit haberi alınmasın. Ülkemizin birlik ve beraberliği, can güvenliği sıkıntısı had safhaya ulaşmıştır” dedi.

 

Siyasi sıkıntı

yaratacaktır, yaratıyor

Sınır komşularımızla yaşanan sorunların, ülkemizin çözmesi gereken ayrı bir sorun olduğunu da dile getiren Özcan, “Tüm bunları çözememişken, ülkemizde yıllardır dile getirilen ancak somut adımlarının bugünlerde atılmak istendiği, şu günlerde de meclisimizde görüşülen anayasa paketi var. Bu da ayrıca siyasi bir sıkıntı yaratacaktır, yaratıyor. Bu sistemin yaşanan sorunların nasıl çözüleceğine dair bir gösterge, bir çalışma yok. Terör nasıl çözülecek, ekonomi nasıl düzelecek, komşularımızla sorunlarımız nasıl düzelecek. Sistem değiştikten sonra bunlar değişecek mi? Hayır. Tek istedikleri sistemin değişmesi” dedi.

 

10 bine yakın

‘İşsiz Gazeteci’!

Konuşmasının bir bölümünde gazetecilerin gününü de kutlayan Başkan Özcan, “Bugün ayrıca günün ayrı bir anlamı var. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Basın mensuplarımızı bugün buraya davet etmemizin bir amacı da buydu. Bu kadar sıkıntılı günlerde, önemli günlerinde yanlarında olmak istedik. Ülkemizde bu kadar sorunlar varken, maalesef gazeteciler de bundan payını fazlasıyla almakta. 10 Ocak 1961’de çıkan bir kanun ve yasayla birçok hak kazanan gazetecilerin bugün haber yapması, fotoğraf makinesini alıp haber peşine koşması veya bir kurumda muhabirlik yapması suç olabiliyor. 95 bin civarında gazete çalışanı var ülkemizde. Ama yaklaşık 10 bine yakını işsiz. Özellikle darbe girişiminden sonra 10 bine yakın basın çalışanı, kurumlarının kapatılması nedeniyle işsiz kalmıştır. Ayrıca cezaevinde olan gazeteciler var, 830 gazeteci, yaptıkları haberlerden dolayı hakim karşısına çıkmıştır. Sözlü ve fiziksel saldırıya uğramışlardır. Yani bu dönemin en önemli sıkıntılarını yaşayan kesimlerden biri de gazeteciler oluyor. Ülkemizdeki yazarlar, gazeteciler bu terör ve kaos dönemlerinde zarar görürler. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü var. Bu örgütün yapığı araştırmalara göre, özgürlükler açısından 180 ülke içinde maalesef 151’inci sıradayız. Demokrasimizin geldiği nokta bu. Basın çalışanları gece gündüz bizlere haber sağlamaya çalışıyor. Gece saatlerinde herkesin uykuda olduğu saatlerde sizler çalışıyorsunuz. Yerel olarak sizlerle hem dostane iyi ilişkiler içerisinde olduk. Samimiyet, içtenlik, gerçekler, doğru ve tarafsız olarak yansıtıldığında hiçbir sorun olmayacak. Bu duygu ve düşüncelerle gününüzü kutluyoruz” dedi.

Başkan Özcan’ın yaptığı konuşmanın ardından gazeteciler için hazırlanan pasta, gazeteciler tarafından kesildi ve ikram edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık