“Çalışma değil çatışma ortamı!”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Çalışma değil çatışma ortamı!”

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, “Muğla İŞKUR’da yaşanan tecziye ve sürgün zulmü artık son bulsun” başlıklı bir açıklama yapıp Muğla İşkur’da uzun süredir devam eden inceleme ve soruşturma furyasının giderek arttığını ve bunun sonucu olarak da kurumda huzur ve iş barışının kalmadığını öne sürerek;

“Konu hakkında daha önce Türk Büro Sen Muğla Şube Başkanımız Sami Çakıroğlu tarafından bu haklı feryatlar kamuoyunun bilgisine basın açıklaması yapılarak duyurulmuştur. Fakat bu durum İşkur’da görev yapan kamu çalışanları üzerindeki baskıları azaltacağı yerde bilakis daha da çok artmasına yol açmıştır” dedi.

Açıklamasında daha sonra, sendikalarının üyesi olan Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yrd. S.K.’nin, son olarak Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 3 ay süreyle geçici olarak görevlendirilmesi olmak üzere maruz kaldığı muameleleri özetleyerek şöyle sürdürdü:

“Muğla Çalışma İş Kurumu yöneticileri çok iyi bilmelilerdir ki, başta anayasa olmak üzere mer’i kanunlara uyan, vatandaşlık sorumluluklarını yerine getiren herkes bu ülkenin eşit haklarına sahip, eşit ve onurlu vatandaşlarıdır. Bu ülkede yaşayan hiçbir yurttaş, her ne sebepten olursa olsun hiçbir ayrımcılığa tabi tutulamaz. Siyasi iradeye ve onun ram olduğu malum sendikalara sırtını dayayarak kimsenin diğerini ötekileştirme hakkı da haddi de yoktur.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde sadece İl Müdür yrd. S.K. değil nerdeyse oradaki tüm çalışanlara karşı ciddi manada bezdirme, yıldırma ve boyun eğme, boyun eğmiyorsa da zorunlu göçe tabii tutulma işlemleri yapılarak kurum çalışanları zorunlu itaate, kayıtsız şartsız biata zorlanmaktadır.

Bunun en son örneği Türk Büro-Sen Muğla İşkur işyeri temsilcimiz M.H, somut hiçbir nedene dayalı olmadan İl Müdürünün son derece hukuki dayanaktan yoksun bir gerekçe ile aynen yazıda 657 sayılı DMK’nın bilumum maddelerine istinaden denilerek İşkur Fethiye Hizmet Merkezi’ne zorunlu olarak göçe tabi tutulmuş yani kelimenin tam anlamıyla sürgün edilmiştir. Bu sürgüne dayanak olarak da Kahramanmaraş ilinden BİMER’e şikayet dilekçesi veren, üyemizin hiç tanımadığı, kurumu da hiç tanımayan şahıs daha sonra kanun önünde bunu yazmadığını beyan etmesine rağmen sürgün işleminden vazgeçilmemiştir. İl Müdürüne biat etmeyen herkes bir şekilde cezalandırılır anlayışına uygun olarak işyeri temsilcimiz M.H’yi kimin veya kimlerin şikâyet ettirdiği bilgisini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Daha bitmedi sadece üyelerimiz İl Müdür Yrd. S.K ve işyeri temsilcimiz M.H’ye değil, kayıtsız şartsız boyun eğmeyen M.Ş, M.F.D, S.T, N.U, N.R. gibi birçok çalışana yönelik kapsamlı ve nitelikli şekilde yürütülen asılsız ihbarlar, daha birçok incir çekirdeğini doldurmayacak her kurumda yaşanabilecek en küçük bir olayı soruşturma konusu haline getirilerek yapılan haksız ve usulsüz disiplin soruşturmaları açılmakta ve bu inceleme ve soruşturmalar sonucu birçok personele cezalar yağdırılmaktadır.”

 

Muğla, YURTKUR ve

SGK’daki gibi müessif

3. bir olay daha yaşamasın!

Özata, açıklamasının son bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine şöyle seslendi:

“Muğla İşkur İl Müdürlüğü’nde görev yapan kamu çalışanlarının üzerindeki bu tahakkümü kaldırın. Asılsız ve hukuksuz tutanaklara dayalı ardı ardına açılan soruşturmalarla sürdürülen yıldırma politikasına bir dur deyin. Onların yardım çığlıklarını bir an önce duyun. Daha önce Muğla ilinde Yurtkur ve SGK’da yaşanan çok acı olaylar, Allah göstermesin bir kez daha yaşanmasın.

Türkiye Kamu Sen olarak, kamuda yaşanan tüm haksızlıkların ve hukuksuzlukların takipçisi olacağız. Daima Hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık