Çamlıca’da ‘Yörük Şenliği’ yapıldı

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Çamlıca’da ‘Yörük Şenliği’ yapıldı

Milas Yörük Obaları Derneği ve Çamlıca Mahalle Muhtarlığı’nca ortaklaşa düzenlenen ‘Yörük Şenliği’ renkli geçti. Kurulan kıl çadırlar, köy meydanında dolaşan develer, yayıklarda dövülen ayran ve davul-zurna sesi, şenlik alanındaki konuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Davul-zurna eşliğinde Çamlıca Mahalle sakinleri ve çevre mahallelerden gelenlerin katılımıyla başlayan şenlik yürüyüşünün ardından şenlik alanında toplanan yurttaşlar tarafından, saygı duruşunda bulunulmasının ardından hep bir ağızdan İstiklâl marşımız okundu.

Çamlıca Mahalle Muhtarı Süleyman Öz, etkinliğe katılanlara ‘hoş geldiniz’ dedikten sonra, şenliğin açılış konuşmasını yapan Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, bilinen en eski yaşam tarzlarından biri olan Yörük-Türkmen geleneğinin izlerini, bugün halâ dünyanın dört bir tarafında yaşayan Yörük-Türkmenlerin sürdürdüğüne dikkat çekerek; “Bu geleneğin bir parçası olmaktan ve günümüz koşullarında sürdürmeye çalışmaktan son derece mutluyuz. Bu geleneği belki bugün yaşayan nesil olarak bizler tam anlamıyla yaşamadık; ancak atalarımızdan gördüklerimizi ve öğrendiklerimizi gelecek kuşaklara aktarmayı kendimize bir görev bildik. Milas Yörük Obaları Derneği’nin kuruluşunun asıl amacı da budur.

Bugün ilçemize bağlı Çamlıca Mahallemizde ilk kez bir şenlik düzenleniyoruz. Bu etkinliğin geleneksel hale dönüşerek, sadece yöremizden değil ülkemizin dört bir tarafından gelecek Yörük-Türkmenlerle ve her yıl oluşacak daha büyük kalabalıklarla sürmesini istiyoruz” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve Dernek Üyesi Gazilerimizin yanı sıra birçok mahalle muhtarımız ve çevre mahallelerden katılan konuklar, Bodrum, Mumcular Karaova’dan gelen yörüklerin kurduğu kıl çadırları gezerek, adeta geçmişe yolculuk yaptılar.

Şenlik alanındaki konuklara, yayıkta dövülen ayran ve pilav ikram edilirken, şenlikte sahne alan yöresel sanatçılar da etkinliğe renk katarak, konuklara unutulmaz bir gün yaşattılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık