Çanakkale Şehitleri anısına …

Adem KANKAYNAR -

Çanakkale Şehitleri anısına …

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasının sonucu ilan edildi ve ‘Hattı Zatında’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Etkinlik programında ayrıca, Şehitlerimiz için Kur’an-Kerim okutuldu ve Şehitlerimizin ruhu için dua edildi.

Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde düzenlenen geceye, Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül, Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, Türk Eğitim Sen Milas Şube Başkanı Muzaffer Kafalı, MHP Milas İlçe Yönetimi adına yönetim kurulu üyesi Fatih Dursun, kompozisyon yarışmasının Jüri Üyesi Öğretmenler ve Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle Muhtarı Recep Panay’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan gecede konuşan Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek, “Bin bir türlü imkânsızlığa rağmen, yokluk ve yoksulluk içinde kıvranan bir milletin, yedi düvele karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin adıdır Çanakkale… Birkaç saniye sonra Şehit olacağını bilmesine rağmen bir saniye bile kendi canını değil, vatanını düşünen bu milletin 250 binden fazla evladı, kanlarıyla bu toprakları sulamıştır. Bizler bugün bu topraklarda özgürce yaşayalım diye… Bugün bu zaferin 103’ncü yıldönümünü kutluyoruz.103 yıl önce yaşananlar aslında bugün de yaşanıyor. O gün çizmeleriyle bu kutsal vatan topraklarını çiğnemek isteyenlere çanak tutan içerideki hainlerin benzerleri bugün de farklı bir şey yapmıyorlar. Bugün de bu milleti bölmek, parçalamak, yok etmek isteyenlere içeriden destek veren hainler bilsinler ki, geçmişte olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklar. Çanakkale’de olduğu gibi bugün de Afrin’de, Kerkük’te, Musul’da bu devletin ve milletin bekası için gece-gündüz demeden mücadele eden birileri var. Bizler, sevdiklerimizle sıcak yuvamızda rahatça uyurken, birilerinin bunu sağlamak için uğraştığını unutmayalım. Biz, her daim o kahramanların yanındayız.Bugün takım elbise giyiyoruz, ihtiyaç olduğunda yarın kamuflaj giymekten kaçmayız. Bu milletin kurtuluşunda, bu toprakların bizlere yurt olmasında en büyük pay sahibi Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, geçmişten bugüne Şehit düşen tüm vatan evlatlarını minnet ve şükranla anıyoruz. Mekânları cennet, ruhları şad olsun” dedi.

Konuşmasında, uyuşturucu ile mücadele konusunda Vakıf olarak yaptıkları çalışmalara da değinen Gönül, “Bizler bu konuda gerçekten çok ciddi çalışmalar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Çünkü gençlik, hepimizin geleceği… Ancak bu çalışmalar sırasında birçok anne-babadan garip ve bir o kadar da ilginç tepkiler aldık. ‘Ben çocuğumu en iyi şekilde yetiştiriyorum’ diyerek konuyu hafife alan anne-babalara da rastladık, ‘Bunlara gerek yok’ diyenlere de… Oysa bu konuda hepimiz, özellikle de anne-babalar hassas ve duyarlı olmalı.Çocuklarını bu kötü alışkanlıklardan, her türlü bağımlılıktan korumak için daha çok çaba göstermelidirler.Biz elimizden geleni yapıyoruz.Bunu da kimseden takdir ya da teşekkür almak için yapmıyoruz.Ancak eğitimin aileden başladığını da biliyor ve önemsiyoruz. Sevgili anne-babalar… Lütfen çocuğunuza sahip çıkın… Onlarla yakından ilgilenin.Arkadaş olun, dertleşin, onları dinleyin.Eğer siz çocuklarınıza sahip çıkmazsanız birilerinin onları kullanmak için fırsat kolladığını unutmayın!” dedi.

Tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından program, ‘Çanakkale Belgeseli’ gösterimi, Liseler arası Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdü.

Düzenlenen yarışmalarda birinciliği Merve Yılmaz kazanırken, ikinciliği Mustafa Kaan Sarıoğlu, üçüncülüğü Miray Alara Çilengir, başarı ödülünü ise Feyza Yıldız ve Nida Gezgin kazandılar.

Ve etkinlik, ‘Hattı Zatında’ isimi tiyatro oyunu ile devam etti.Çanakkale Zaferi’ni anlatan oyunun sonunda Vakıf Başkanı Gönül, oyunun yazarı ve yönetmeni ile oyuncuları kutlayıp teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık