Çayırlı; “Vaatlerimiz Yerine Getiremezsek Bir Daha Karşınıza Çıkmayacağız”

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, partinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun, belediye meclis üyesi adayları, İlçe Başkanı Gürsel İnce, partinin kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte, seçimlere15 gün kala saha çalışmalarına; Türbe Grup Köyleri, Sakarkaya ve Karacahisar’da devam ettiler.

Çayırlı; “Vaatlerimiz Yerine Getiremezsek Bir Daha Karşınıza Çıkmayacağız”

“CEKETE OY VERME PSİKOLOJİSİNDEN MİLASI SEÇMEN KURTULMALI”

Sakarkaya’da partisinin belediye meclis üyelerini tanıtarak konuşmasına başlayan İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce; “Son 30 yılda Milas’ı yöneten zihniyet, seçmenin kendisine oy vereceğinden o kadar emin ki, yıllardır o koltuklarda oturup zaman geçirdiler. İsimler değişiyor ancak zihniyet aynı…

Geçtiğimiz günlerde İkiztaş Mahallesi’nde yaptığım konuşmadan CHP Adayı Sayın Fevzi Topuz rahatsız olmuş ki sosyal medya hesabından yapmadığını ileri sürdüğüm hizmetleri kendisinin yaptığını kısa bir video ile anlatarak bir anlamda bana cevap verdi. Bir kez daha söylüyorum; Sayın Topuz, sizden önceki belediye başkanının başlattığı ancak bitiremediği bazı projeleri siz tamamlamış olabilirsiniz. Kimi % 70, kimi % 90 oranında yapılmış işlerin son rötuşlarını siz yapmış ve hizmete sunmuş olabilirsiniz. Benim söylediğim hangi projeyi sıfırdan ele aldınız ve tamamlayarak hizmete sunduğunuzdur. Bize bunları anlatın.

13.5 yıl belediye başkanlığı yaptınız. Dişe dokunur hangi yatırım projesini Milaslıların hizmetine sundunuz? Bir vatandaş olarak bunu soruyorum. Siz ve son 15 yılda bu kenti yöneten Sayın Muhammet Tokat, vatandaşın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşıp, proje üretebilselerdi bugün konuşulan sorunların birçoğu konuşulmayacaktı” diyerek, eski iddiasını devam ettirdi.

Gürsel İnce şöyle devam etti:

“Öbür taraftan 5 aday adayından birinin aday gösterilmesi beklenirken, hiç adaylık başvurusu olmayan biri Cumhur İttifakı’nın adayı olarak gösterildi. Sadece Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olan partilerin tabanlarına değil, Milaslılar için, hatta Sayın Rüştü Yiğitkaya için bile sürpriz bir atama oldu. Doğal olarak hiçbir hazırlığı olmaksızın sahaya çıkmak zorunda kaldı.

Uzun yıllar siyasetin içinde olmuş ancak bugüne kadar bir kez bile seçim kazanıp yetkiyi eline alamamış. Aday olarak çok denenmiş ancak seçimlerde ipi göğüsleyememiş. Şimdi ne değişti de bir kez daha aday oldu? Geçmişte aday gösterilmeyince bağımsız olarak aday olup, bugün adayı olduğu partiye hem seçim kaybettirip, hem de tarihinin en düşük oyunu almasına vesile olmadı mı? Anlaşılan o ki, iktidar partisinin Milas’ı kazanmak gibi bir derdi yok. Olsaydı kazanabilecek, iddialı bir adayı çıkarırdı. Ancak bizim kazanmak gibi bir derdimiz var. Bizim Milas’a hizmet etmek gibi bir derdimiz var. Bizim, Milaslıları yeni nesil belediyecilik anlayışıyla buluşturmak gibi bir derdimiz var.

Bunları düşünerek Milaslı seçmenin karşısına, siyasi yaşamında, özel hayatında veya ticari hayatında en küçük bir leke ya da şaibe olmayan, liyakat sahibi bir adayı çıkardık. Sayın Mehmet Çayırlı ve birlikte çalışmak için yola çıkan meclis üyesi arkadaşlarının hepsi son derece dürüst, geçmişinde leke olmayan üstelik mesleki açıdan kariyer sahibi yani liyakatli isimler.”

“BUNLAR MUĞLA’YI TANIMIYOR. BİRİ İTHAL, DİĞERİ BODRUM’DAN ÇIKMAMIŞ”

İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun da, konuşmasının büyük bir bölümünü rakiplerine yönelik eleştiriye ayırdı. Ergun, Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Aydın’ın ithal olduğunu, 5 yıldır Bodrum Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Aras’ın ise sadece Bodrum’u yönetmeye çalıştığına dikkat çekerek; “Sayın Ahmet Aras 5 yılda ne Bodrum’un su problemini çözebildi, ne yaz aylarındaki trafik keşmekeşliğini, ne de kış aylarında yağan yağmur sonrası meydana gelen sel baskınlarını önleyecek tedbirleri alabildi.

Diğer adayın Muğla ilişkisi sadece Bodrum’daki yazlığı… Muğla’nın hiçbir ilçesini, mahallesini, beldesini tanımıyor. Emin olun navigasyon olmadan gideceği yeri bulamaz, kaybolur.

İkisinin de imar sorunu başta olmak üzere Muğla’nın hiçbir kronikleşmiş sorunundan haberleri yok. Çünkü ikisi de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı hiç düşünmemiş, dolayısıyla aday olmamışlar. Deyim yerindeyse tombaladan çıktılar. Çevresindekilerin sayesinde profesyonel birilerine proje çizdirmişler, şimdi vatandaşa bu projeleri anlatıyorlar.

Oysa ben 25 yıldır Muğla’yı karış karış gezdim. Hangi mahallesinde, hangi ilçesinde hangi sorunlar var, Muğlalı ne istiyor biliyorum. Turgutreis’inden Seydikemer’ine, dağını, ovasını bilen biriyim.

Milyon liralık bütçelere karşı bizler; bilgi birikimimizle, tecrübemizle, liyakatimizle yarışıyoruz.” Dedi.

“DENENMİŞLERİ YENİDEN DENEMEYE MECBUR DEĞİLSİNİZ”

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı ise, her seçim döneminde Milas siyasetinde aynı isimlerin dönüp dolaştığına dikkat çekerek; “Aslında bu durum, Milas’ın siyasette geldiği noktanın da bir göstergesidir. Yıllardır hep aynı isimler konuşuldu, aday gösterildi, bazen de seçildiler. Demek ki Milas, siyasette yeni isimleri ortaya çıkaramamış veya mevcut isimler tarafından çıkmaları engellenmiş. İşte tam da bugün olduğu gibi…

Her genel seçimde veya yerel seçimde bu isimler konuşuldu, aday oldular. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde de durum değişmedi. Son 25 yılda karşımıza hep aynı isimler çıktı. Ancak bu defa seçmen, bunları seçmeye mecbur değil.  Birileri siyaseti amaç olarak, hatta meslek olarak görürken, biz siyaseti vatandaşa hizmet etme aracı olarak görüyoruz. Aramızdaki en büyük fark da budur. Bizim derdimiz Milas, Milas’ta yaşayan insanlar. Oysa onların derdi kurdukları düzenin bozulmaması…Biz sizlere tutamayacağımız sözü, yerine getiremeyeceğimiz vaatleri söylemiyoruz. Biz size; dürüstlüğü, şeffaflığı, hesap verebilirliği vaat ediyoruz. Yetki vermeniz halinde önümüzdeki 5 yılda neyi, nasıl yapacağımızı kaynağıyla birlikte proje olarak sunuyoruz. Yapamazsak inanın 5 yıl sonra karşınıza çıkmayacağız” diyerek, kendisine ve meclis üyesi arkadaşlarına 5 yıl için bir defaya mahsus oy istedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık