Celal Devrim yeni dönem için vize aldı

Tek liste ile gidilen Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurul’da Başkan Celal Devrim güvenoyu alarak yeniden başkan seçildi.

Celal Devrim yeni dönem için vize aldı

Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 20’nci olağan genel kurulunu yapmak üzere bugün Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Oldukça geniş katılımlı gerçekleşen genel kurula; eski Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Mutlu’nun yanı sıra çok sayıda oda ve STK temsilcisi ile üye katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, “Zor bir süreçten geçiyoruz ama Milas’ta STK’lar olarak elimizi taşın altına koyup, hep beraber birbirimize destek olmak için mücadele ediyoruz. 1988 yılında ilk sandıklara girmeye başladığımda, ‘sen çok gençsin daha’ diyerek 10. yedeğe yazıldım. Gerçekten görev istenmez, görev verilir. Biz hep beraber bir aileyiz, yaraları sarmayı biliriz. 1988 yılındaki sandıkları kırarak geldim, hiçbir göreve talip olmadım, hep aday gösterildim. Önce işini yapanı toplum bir yerlere getiriyor.” dedi.

Devrim sözlerinin devamında, “Benim iki koltuğum var ama koltuklarımı hiç eskitmiyorum. Ayakkabılarımı eskitiyorum. Koltuğunda oturan bir başkan değilim.” ifadelerini kullandı.

Divan başkanlığına Hüsamettin Karaçay seçilirken; üyeliğe Hamza Dağlı, Şafak Kaya, Bülent Sezgin, Veli Zorlu seçildiler.

Divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, faaliyet raporu, denetim ve bilanço raporlarının okunması ve ibra edilmesiyle ilerleyen kurul, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın konuşmasıyla devam etti.

Milas’ı ortak akılla yönettiklerini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası; iyi yönetilen, iyi çalışılan; üyeleri ve topluma karşı görevlerini en iyi şekilde yerine getiren odalarımızın başında geliyor. Bu odaların birbiriyle ve yerel yönetimlerle uyumu Milas’a farklı bir sinerji kazandırıyor. Milas’ın belediye başkanı olarak odalarla beraber hareket etmek ve yürümek bizim ana şiarımızdır. Zaten belediye başkanı seçildiğim gün ‘ortak akıl ve kurumlar arası işbirliği bizim için çok önemlidir’ demiştim. Mümkün olduğu kadar odamızın ve esnafımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Milas’ı odalarımızla birlikte yönetiyoruz. Burayı cennete çevirmek de cehenneme çevirmek de bizim elimizde.” diyerek Celal Devrim’e yeni döneminde başarılar diledi.

Başkan Tokat’ın ardından söz alan eski CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ise Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çekerek, “2 yıldan bu yana yaşadığımız pandemi süreci var. Bu ekonomik sorunların getirdiği sıkıntılar var. Ya ülke iyi yönetilmiyor, ya da gereğinden fazla harcama yapılıyor. Esnaf arkadaşlarla sohbet ettiğimizde hem vatandaş sıkıntılarını, hem de esnaf sorunlarını dile getiriyor. Merkezi idare kendine buyruk bir program içerisine giriyor. Halkla uzlaşmadan, onların sorunlarını dinlemeden kendi bildiği gibi karar almasından kaynaklı sorunlar çıkıyor.” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 20. Olağan Genel Kurulu; dilek ve temennilerin ardından yapılan oylamayla devam etti. 17.00’de sona eren oylamanın ardından güven tazeleyen Başkan Celal Devrim’in listesindeki yönetim ve denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Yönetim kurulu asil üyeleri: Yücel Çelik, Hasan Kuşçu, Halil Kök, Mehmet Yüksek, Bilal Kubilay, Çağatay Kömür, Semih Keleş, Mustafa Yılmaz, Gülay Akbaş, Tolga Aktaş.

Denetim kurulu asil üyeleri: Mümtaz Akar, Mehmet Ballı, Bülent Zorlu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık