Cezaevi projesi yine Milas’a döndü

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

Cezaevi projesi yine Milas’a döndü

İlçemizdeki (K Tipi) Kapalı Cezaevi’nin, çok eski ve yetersiz olmasının yanısıra hem Milas’a hem de Bodrum’a hizmet verecek bir cezaevinin yapılması için başlatılan süreç devam ediyor … Daha önce Milas’a yapılması kararlaştırılan, fakat Milas’ta uygun bir yer bulunamadığı için Bodrum’a aktarılan yeni cezaevi projesinin yeniden Milas’a döndüğü öğrenildi … Yetkililer cezaevi için ilçemizde yer arayışlarını sürdürüyor…

Milas ve Bodrum’da şehir merkezlerinde kalan, hem fiziki olarak yetersiz gelmeye başlayan, hem de kullanım ömrünü tamamlamış olan eski cezaevlerinin yerine modern bir cezaevi yapılması için 2010’lu yılların başında girişimler başlatılmıştı.

Yeni cezaevi için Adalet Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin çıkmasının ardından ilk etapta ilçemize yapılması planlanan cezaevi için Milas - Bodrum Karayolu üzerindeki Koru Köyü sınırları içinde bir yer belirlenmişti. Ancak o yerle ilgili bazı sorunların çıkmasının ardından cezaevi projesi Bodrum’a kaydırıldı.

Yaklaşık 3 yıldan beri Bodrum’un Mumcular Mahallesi’nde yapılacağı dillendirilen cezaevi ile ilgili olarak yeniden karar değiştirildi.

Alınan karar doğrultusunda cezaevinin yeniden Milas’ta yapılması öngörüldü.

Milas ve Bodrum’a hizmet vermesi planlanan cezaevinin her ne kadar Milas ve Bodrum arasında kalan bir yerde yapılması düşünülse de, bu bölgede uygun bir hazine arazisi bulunması konusunda sıkıntılar yaşanıyor.

 

Çaltılık’ta yer var ama ...

Projenin yeniden ilçemize dönmesinin ardından yetkililer elbirliği ile yeni alanlar belirlemeye çalışıyor. Yaklaşık 100 dönümlük araziye kurulması planlanan cezaevi için Çaltılık mevkiinde 250 dönümlük bir yer bulundu. Fakat yerin şehrin katı atık depolama tesisine yakın olmasından dolayı bu alana sıcak bakılmadı.

Kısa süre içerisinde arazinin belirlenmesinin ve Adalet Bakanlığı’ndan gelecek olan yetkililerin yer incelemesinin ardından cezaevinin projesi oluşturulacak. Araziye göre bir proje hayata geçirilecek.

 

En modern cezaevi

olacak ...

Yeni cezaevinin Türkiye’nin en modern cezaevleri arasına yer alacağı, tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde kaldıkları süre içinde gelir elde edebilmeleri amacıyla farklı birimler oluşturulacağı bildirildi.

Bu arada, cezaevinde çalışacak olan personeller ve ziyaret amacıyla gelenlerin de ilçemiz ekonomisine önemli katkılarının olacağı öngörülüyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık