Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP, Boğaziçi Mahallesi’nin sorunlarini dinledi

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve CHP Milas İlçe Teşkilatı yöneticileri, Boğaziçi Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, mahallenin sıkıntılarını masaya yatırdı.

CHP, Boğaziçi Mahallesi’nin sorunlarini dinledi

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban başkanlığında, Milas CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas CHP Gençlik kolları Başkanı Hilmi Can Tunca, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun, CHP Boğaziçi Mahalle Sorumlusu Ümit Kuş, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Canan Çelenk ve Mandalya Çevre Platformu üyeleri ile site yöneticilerinin ve mahalle sakinlerinin katıldığı geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda söz alan Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun, 18 aylık muhtarlığı döneminde yapmış olduğu icraatları ve proje bazındaki girişimlerini anlattıktan sonra, site yöneticilerinin üzerinde durduğu en önemli konunun susuz geçen yaz mevsiminin tekrar yaşanmaması ve bu konunun kesin çözüme kavuşturulması oldu.

Gümüşkum Sitesi Başkanı, katı atık bedelinin üyelerden toplanamadığını ve katı atık bedellerinin su faturalarına bağlanması önerisinde bulundu ancak;  MUSKİ’nin yeni su abonesi yapmamasından dolayı bu önerilerinin gerçekleşmediğini ve bu sorunun çözümünü istedi.

Mahalle girişi olan Tuzla’da koku probleminin yaşandığını belirten Boğaziçi sakinleri, Milas Belediyesi’nin kokunun kaynağını bularak, ceza işlem uygulanmasını önerdiler ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın daha sık mahalle ziyareti yapmasını ve turizm açısından önem taşıyan mahallelere biraz daha yatırım desteği vermesini istediler.

Son sözü CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban aldı ve AK Parti hükümetini eleştirici sözler sarf etti.

Milletvekili Alban’ın; “Herkese 5 maske dağıtılacaktı. Aranızda bu maskeleri alan var mı?” sorusuna katılımcılar gülerek yanıt verdi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban; “Büyük şehir belediyesi kurulalı 6,5 yıl oldu. Daha önce Özel İdare Müdürlüğü vardı ve mahallenin gelişmemesinin nedenini o kurumun ilgisizliğine bağlamak gerekli. Korona nedeni ile Belediyeler büyük maddi sıkıntı içerisindeler ve yatırım adına size hizmet veremeyebilirler ama; bakım-onarım ve rutin işlerin aksamaması gerekli. Gördüğüm kadarı ile bu hizmet de verilmekte” dedi.

Güllük limanının ihaleye çıkarıldığını ve bir yandaşa peşkeş çekileceğini belirten Milletvekili Alban, mahallenin talep ettiği balıkçı barınağının yıllardır Ulaştırma –Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca ele alınmadığını, mahallenin internet sisteminin bile çözülemediğinin, altında yatan nedenin de iktidarın ilgisizliği olduğunu vurguladı.

Milletvekili Alban; “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında özelleşen tüm gelir kaynaklı işletmelerin hepsi devlete mal edilecek, yani geri alınacaktır” dedi.

Boğaziçi Balıkçılık Kooperatifi Başkanının, köy merkezinde büyük masrafla tesis ettiği lokantayı, 3 yıldır okula yakınlığı gerekçesi ile ruhsatının verilmemesi mağduriyetini dile getirmesinin ardından, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter’in sorunu çözeceği sözü, işletmeciyi mutlu etti.

Ayrıca mahalle sakinleri, önceki seçimlerde CHP’ye çıkan oyların son seçimlerde azalmasının, mahallenin imar durumunun hala çözülememesi ve Milas Başkanının yöreye olan ilgisizliği olarak açıkladılar.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis