Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Gençlik Kolları da “Ülkü Ocakları” logolu “Nutuk” dağıtımına tepki gösterdi..

Geçtiğimiz haftalarda, Muğla’da sadece Milas’ta, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan bir protokolle, Ülkü Ocakları logolu basılan Atatürk’ün ünlü “Nutuk” adlı eseri, okul öğrencilerine dağıtılmıştı. Önce, Eğitim Sen Muğla Şubesi bir açıklama yaparak, bunun bir siyasi partinin yan örgütünün okul öğrencilerine progpagandasına vesilesi yapıldığını belirterek tepki göstermişti. Bunun peşinden Ülkü Ocakları da karşı bir açıklama yaparak, yapılan işin doğru olduğunu savunmuştu. 

CHP Gençlik Kolları da “Ülkü Ocakları” logolu “Nutuk” dağıtımına tepki gösterdi..

Dün de CHP Milas Gençlik Kolları, yazılı bir açıklama yaparak, Milas Milli Eğitim’in bu uygulamasını eleştirdi. CHP Gençlik Kolları’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz. Onun büyük dehası ile kurduğu Cumhuriyetin ve mimarı olduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Atatürk’ün ilke ve devrimleri bize, tüm bölgemize ve dünyadaki mazlum milletlere ışık tutmaya devam etmektedir .
İlçemizde Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı, Türk Eğitim Sen ve Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işbirliğinde “Ataya Selam Olsun” isimli  proje düzenlenmiş ve bir protokol imzalanmıştır. Projede 2023 Eğitim Vizyonu’nda belirtilen “Eğitim, uluslararası değerlerin yanında milli değerlere de sahip çıkarak geliştirilmeli” hedefinin gerçekleşmesine katkı sağlamak amacıyla işbirliği yapılmasının hedeflendiği açıklanmıştır. Protokol kapsamında Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u da 7400 ortaokul öğrencisine dağıtılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutkunun dağıtılmasına  hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının itirazı olamaz. 
Bir kamu hizmeti olan eğitim-öğretim hizmetinin devletin hizmet alanı içerisinde ancak genel idare esaslarına göre memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesi, görsellerde ve içerikte   toplumsal, siyasal, ekonomik vb. ayrıma yol açacak ögeler yer almaması gerekirken, bu protokol kapsamında dağıtılan Nutuk`un kapağında sadece Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının logolarının kullanılması, ön sözdeki yazının içeriği ve bir siyasi partinin genel başkanının övülmesi; Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın propagandasına dönüşmesine sebep vermiştir. 
Türkiye’de eğitim sisteminin yıllardır siyasi iktidarın ve onun güdümünde hareket eden grupların siyasal ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirildiği bilinmektedir. Özellikle son yıllarda daha da belirginleşen, eğitim biliminin temel ilkelerine ve laik-bilimsel eğitim anlayışına meydan okurcasına hayata geçirilen eğitimde dinselleştirme ve ticarileştirme uygulamaları üzerinden eğitim sistemi göz göre göre çürümeye terk edilmiştir. Eğitimin kamusal niteliği hızla tasfiye edilmeye çalışılırken, eğitim politikalarının oluşturulması ve uygulanması sürecinde dini vakıf ve cemaatlerin çeşitli grupların belirleyiciliği ve etkinliği arttırılmıştır. MEB, iktidarın ideolojik yönelimleri doğrultusunda çalışmalar, çeşitli protokollere imza atarak eğitimi dinselleştirme, tek tipleştirme  sürecinde siyasi nüfuzu olan cemaatlere, dernek ve vakıflara  özel görevler vermiştir. Bu süreçte eğitimin asli bileşenleri sürekli olarak görmezden gelinmiş, eğitim politikaları belirlenirken sadece yandaşların fikri alınmış, eğitimin diğer bileşenlerinin görüş, eleştiri ve önerileri dikkate alınmamıştır. 
Bu nedenle, okullara bu tür siyasi faaliyetler kesinlikle sokulmamalıdır. Ulu Önder’in kitabı Nutuk’un öğrencilere ulaştırılmasında pek çok başka alternatif yol ve yöntem değerlendirilebilecekken, bu projeyi Ülkü Ocakları’nın okullarda faaliyet ve propaganda yapmasının aracı haline getirmek, en hafif ifadeyle iyi niyetli bir girişim değildir. Bu faaliyetin adı açıkça çocukların siyasal olarak istismar edilmesidir.
Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi, karşı karşıya bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir.  Bizler Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine kararlılıkla sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma ve mutlak adaleti sağlama mücadelesine devam edeceğiz.”


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis