Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Gençlik Kolları’ndan suç duyurusu

CHP İl Gençlik Kolları, Ayasofya’nın açılışında Diyanet İşleri Başkanı’nın Atatürk hakkında söylediği sözler sonrasında ‘Gerçek Hayat’ isimli dergide hilafet çağrısı yapılması nedeniyle, bayram öncesi topluca suç duyurusunda bulundular. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren gençler, CHP Muğla İl Gençlik Kolları Örgütü Yönetimi olarak, şunları belirttiler:

CHP Gençlik Kolları’ndan suç duyurusu

“Geçtiğimiz günlerde Gerçek Hayat isimli dergi tarafından yapılan hilafet çağrısı yandaş medya grupları ve şahıslar tarafından kamuoyunda paylaşılmıştır. Ayasofya Müzesinin Camii olarak vasfının değişmesi ile ülkemizin uluslararası mecrada laikliğin imajı sarsılmış iken bu süreci örgütlenme ve propaganda fırsata çevirmek isteyenler gerçekleşmeyecek bir hayalin peşinde gitmektedirler.

Hilafet çağrısı yapanlar hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca halen bir işlem yapılmamıştır. Cumhuriyeti ve anayasayı hedef alan bu kişilere karşı ünvanında “Cumhuriyet” olan tek makamın bu vasfına uygun hareket etmeye davet ediyoruz.

Anayasayı ve cumhuriyetin kurucu ilkelerini alenen yok sayan gerici zihniyetin hedefi açıktır. Halkı kin ve nefret düşmanlığına tahrik eden, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden bu zihniyetin karşısında olduğumuzu; laik, sosyal, hukuk devletinin mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizi bildiriyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Gençlik Örgütü olarak bu anlamda suç duyurusunda bulunarak bu sürecin takipçisi olduğumuzu, Cumhuriyetin, demokrasinin ve kurucu ilkelerin yılmaz neferleri olan biz gençliğin, sahipsiz olduğu sanılan memleket toprağının bekçisi olduğumuzu buradan yineliyoruz.”

 

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis