CHP İl Danışma Kurulu’nda ’24 Haziran’ sonuçları değerlendirildi

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

CHP İl Danışma Kurulu’nda ’24  Haziran’ sonuçları değerlendirildi

CHP Muğla İl Danışma Kurulu toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşirken, 24 Haziran’da yapılan seçimlerde ülke geneli ve Muğla’daki sonuçlar bütün yönleriyle ele alındı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen İl Danışma Kurulu Toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, Meclis Grup İdari Amiri-Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Av. Burak Erbay, Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, ilçe başkanları, belediye başkanları, çok sayıda belediye meclis üyeleri, il-ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra CHP’li üyeler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ve ardından İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun ‘hoş geldiniz’ konuşmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve milletvekilleri birer konuşma yaptı.

24 Haziran seçim sonuçlarının değerlendirilmesi, dilek ve temenniler bölümünden oluşan 2 gündem maddesiyle toplanan CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan Yatağan Mahalle muhtarlarından bazıları, Milas-Yatağan-Muğla arasında yapımı devam eden karayolu çalışmasında, Bozüyük (Güzelköy) Şahinler Kavşağı’na bir an önce döner kavşak yapılması gerektiğini, bu noktada trafik açısından ciddi bir tehlikenin olduğunu dile getirerek milletvekillerinden destek istediler.

Danışma kurulunda konuşan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, muhtarlardan gelen talebi ilgililere ileteceğini ve konunun takipçisi olacağını belirtirken, konuşmasının büyük bir bölümünde ülkenin bugünlerde içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara değindi. Hiçbir alanda üretimin olmadığını, sürekli artan iç ve dış borcun üretim olmazsa nasıl ödeneceğini soran Milletvekili Özcan, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler öncesi AKP’nin, yükselen tansiyonu düşürmek için yine bazı oyunlara başvuracağını hatırlatarak;

“Bugüne kadar yaptıkları gibi yine baskı, yine yarattıkları korku imparatorluğunu hissettirerek, emekli ve çalışanlara dönük küçük çaplı iyileştirmelerle, çiftçinin, sanayicinin, genç girişimcilerin, esnafın ağzına bir parmak bal çalmak suretiyle oy avcılığı yapacaklardır. Yapılacak seçimlerde, geçmiş dönemlerin farklı olarak en fazla da seçmene, ülkenin yeni yönetim şeklini göstererek, genel yönetimle yerel yönetimlerin uyumlu çalışması için mutlaka AKP’li adayların belediyeleri kazanması gerektiğini söyleyeceklerdir.

Bu görüşe bugüne kadar Muğlalılar prim vermedi, yine vermeyecektir. Onların bu söyleminin doğru olmadığını bizler Muğla’da, her Cumhuriyet Halk Partili milletvekili ve örgütlerimiz de kendi bölgelerinde halkımıza bıkmadan, usanmadan, tüm seçmenlere ulaşarak anlatacaktır” dedi.

İl Danışma Kurulu’nda konuşan diğer Muğla milletvekilleri ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de, konuşmalarının büyük bir bölümünde yaşadığımız ekonomik krizin, gerekli önlemler alınmazsa daha da büyüyeceğini, dolayısıyla özellikle dar gelirli yurttaşların yaşam şartlarının daha da zorlaşacağını dile getirdiler.

Olağanüstü Hal Şartları’nın gölgesinde 24 Haziran seçimlerinin yapıldığını dile getiren konuşmacılar, AKP’nin dışındaki tüm partiler ve adayların, bir yandan rakipleriyle, diğer yandan da devletin tüm imkânlarını kullanan AKP ile yarışmak durumunda kaldıklarını vurguladılar.

Yerel seçimlerin havasının farklı olduğuna dikkat çeken konuşmacılar, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla merkez ve tüm ilçelerde seçimleri kazanacağına inandıklarını belirttiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık