CHP Milas İlçe Örgütü, ‘Sivil Toplum’la buluştu …

Adem KANKAYNAR -

CHP Milas İlçe Örgütü, ‘Sivil Toplum’la buluştu …

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü tarafından düzenlenen tanışma kahvaltısı, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından yapılan konuşmalarda, STK’ların öneminin altı çizilerek; “Önümüzdeki günlerde sizlerle yapacağımız toplantılarda bu kez biz sizleri dinleyeceğiz” denildi.

Havuzbaşı Restoran’da gerçekleşen tanışma kahvaltısına; CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, CHP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri dahil tüm CHP ilçe örgütü yöneticileri, ilçemizdeki tüm Oda ve Derneklerin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra diğer STK temsilcileri katıldı.

 

Çünkü ülkemizi birlikte yöneteceğiz

CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, düzenlenen etkinliğin amacına ilişkin yaptığı konuşmaya, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun son 2 yılda, ülke genelindeki sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantıları aktararak;

“Başta Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere ülke genelindeki tüm parti örgütlerimiz sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, bir yandan onların taleplerini ve sorunlarını dinleyerek, bu görüşmeleri bir rapor haline getiriyoruz. Çünkü partimizin iktidarında bu görüşmelerden edineceğimiz bilgiler ışığında ülkemizi birlikte yöneteceğiz. Bugün biz konuşacağız fakat önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarda bu kez biz sizleri dinleyeceğiz” dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde, doğrudan insan yaşamını zorlaştıran olumsuz gelişmelerin her alanda kendini gösterdiğini belirten Özcan; “Maalesef bizim ülkemizde de olumlu gelişmelerin olduğunu söylemek mümkün değil. Ülkemizde 800 kişiye bir STK düşerken bu sayı AB ülkelerinde 40 ila 100 arasında değişmektedir. Sivil toplum kuruluşları, gönüllülük esasına dayanan, devletin yeterli olmadığı alanlarda toplumun bireysel ve genel anlamda sorunlarını çözmek, bireylerin herhangi bir çıkar gözetmeksizin bir araya gelerek kurdukları kuruluşlardır. Bu anlamda STK’lar, aynı zamanda toplumun nabzı demektir. Herhangi bir olumsuzluk karşısında STK’lar, bunların düzeltilmesi için topluma yön vererek toplumun önünü açıyor, kamuoyu oluşmasını sağlıyor. Dolayısıyla böyle bir görevi yerine getirmeye çalıştığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki dönem, toplumun tüm sorunlarının çözümü noktasında sizlerden daha fazla katkı ve yardım bekliyoruz. Çünkü toplumsal sorunlar, sadece hükümetin ya da muhalefetin sorunu değildir. Ülkemizde yaşayan 80 milyon insanımızın ortak sorunudur. Bugün; siyasi görüş, sosyal statü, cinsiyet ayırımı yapmaksızın, din-dil-mezhep ayırımı yapmadan, ırk ayırımı yapmadan bir araya gelmemiz lazım” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

“Kurumlarınıza sahip çıkın, üyelerinizin de

sahip çıkmalarını sağlayın”

CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan’ın ardından konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, yaşamı boyunca birçok derneğin veya sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ya da başkanlığını yaptığını belirterek; “Kimi zamanda gönüllü olarak bu kuruluşların içerisinde yer aldım. Her zaman bir birey olarak sivil toplum kuruluşlarını önemsemiş biriyim. Geçtiğimiz ay içerisinde ilçemizdeki Odaların genel kurulları yapıldı. Orada da ifade ettiğim gibi, ilçemiz ve ülkemiz için STK’lar vazgeçilmez demokratik kuruluşlardır. Sizler, gerçekten çok önemli bir işlevi yerine getiriyorsunuz. Bu anlamda sizlerden beklentim, temsil ettiğiniz kurumlara daha fazla sahip çıkın, üyelerinizin de sahip çıkmalarını sağlayın” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Bir Milaslı kardeşimiz Afrin’de yaralanmış …

“Bildiğiniz gibi Mehmetçiklerimiz 20 günü aşkın bir süredir sınır ötesinde operasyondalar. Maalesef hepimizin içini acıtan şehit haberlerini hemen her gün alıyoruz. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yararlılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Ülke olarak yüreklerimiz ve dualarımız onlarla… Buradan onlara selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan, kenetlenmemiz gereken böyle bir dönemde hepimizin alacağı tavrın, söyleyeceği sözün çok büyük önemi vardır. Birlikte olmak, beraber olmak, aynı geminin yolcuları olmak, kaderi birlikte paylaşmak ve buna uygun davranmak boynumuzun borcudur.

Bu tür buluşmaların ne kadar önemli olduğunu vurgulamak adına belirtmem gerekirse, takdir ederisiniz ki, umut dolu, parlak konuşmalar yapacak bir dönemde değiliz. Ben bir yerel yöneticiyim ve temel görevim Milas ve Milas’ın geleceğidir. Milas halkının huzur ve refahıdır. Ancak bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak hasebiyle içimizin kanadığı, yüreğimizin yandığı, maalesef görmezden gelemeyeceğimiz bir tablo ile karşı karşıyayız. Az önce salona girerken aldığımız bir üzücü habere göre bir Milaslı kardeşimiz Afrin’de yaralanmış. Umuyorum ki iyileşecek, sağlığına kavuşacaktır. Bugüne kadar birçok kardeşimizi kaybettik, kaybediyoruz. Bu nedenle tekrar altını çizerek vurgulamam gerekirse, bu ülkenin güvenliği, bu ülkenin birlik ve beraberliği, toprak bütünlüğü, bu ülkenin bekası için bu operasyonları destekliyoruz. Bu konuda eğilip bükülecek, farklı bir yöne çekilecek yanımız yoktur. Ancak bazı şeyleri de konuşmayı, bir muhalefet partisinin üyesi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın gereği olarak görüyoruz. Eğer bugün Mehmetçik orada canını feda ediyorsa, elbette bir şeyleri düzeltmek ve o bölgedeki terör oluşumlarını engellemek içindir. Bunu da açık ve net olarak görüyoruz ama şunu da gözden uzak tutmuyoruz. Orada temizlemeye çalıştığımız terör unsurlarını maalesef Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak oraya biz naklettik. Bir sınır ötesi harekatı desteklerken bu yanlışı vurgulamak bir vatan hainliği ise bizler vatan hainiyiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve ciddi bir devlettir. Bu nedenle dış siyasette daha tutarlı davranmak zorundadır.

 

Komşumuz güvende değilse biz de güvenli olamayız

Yine, yaptığımız yanlışlardan biri de Suriye’yi karıştırarak Esad’ı devirmek suretiyle bu bölgede bir istikrar oluşacağını sandık. Oysa hepimiz görmeliyiz ki, komşumuz güvende değilse biz de güvenli olamayız. Bu anlamda anlayışımızı değiştirmek, bütün komşularımızın sınır bütünlüğü ve rejimleri sağlam, güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamaya yönelik dış siyaset gütmek zorundayız. Suriye’deki rejimi devirerek belki de bir kazanç elde edeceğimizi düşündük ama olmadı. Bugün oradaki Mehmetçiğimize destek için gönlümüzdeki sevgiyi gönderirken, yaptığımız hataları da tekrar etmemek durumundayız.

Hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Ülkemizin geleceğinden hepimiz kaygılıyız. Bugün, siyasi tercihlerimiz farklı olabilir, farklı partilere oy veren kişiler de olabiliriz, ama bilmeliyiz ki aynı gemide gidiyoruz. Adalet mekanizmasının içinden gelen biri olarak ben, ülkemizde adalet kalmadı diyorum. Türkiye’de eğitim kalmadı diyorum. Türkiye’de demokratik bir rejim kalmadı diyorum. Türkiye’de tutarlı bir dış siyaset kalmadı diyorum. İç güvenliğimiz kalmadı diyorum. İstikrarlı, sürdürülebilir bir ekonomimizin kalmadığını düşünüyorum. Bu örnekleri daha da çoğaltabilirim. Tütüncü bir ailenin çocuğu olarak Türkiye’de tarım kalmadı diyorum. Hatta Türkiye’de gelişme evriminde bir sanayi de kalmadı… Aramızda spor kulüplerimizin temsilcileri var, bence Türkiye’de başarıya odaklanmış bir spor politikamızın da olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla birey olarak kaygılarımı, yerel yönetici olarak kaygılarımızı dile getirmek, çözüm odaklı birlikteliğimizi geliştirmek istiyoruz. İşte bugün buraya toplanmamızın da amacı budur. Yeni oluşmuş CHP Milas İlçe Yönetimi sizlerle tanışmak istemiş ve aynı zamanda da çok ihtiyacımız olan bu tür buluşmalara da katkı olsun diye bu kahvaltıyı düzenlemişler” diyerek etkinliğe emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, düzenlenen etkinlik son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık