CHP Milas örgütünde Salı mesaisi…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

CHP Milas örgütünde Salı mesaisi…
  • 29 August 2018, Wednesday 7:23

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü, her hafta olduğu gibi bu hafta Salı günü parti hizmet binasında partililerle bir araya geldi. İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu’nun yanı sıra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, partililere dönük yaptığı açıklamalarda önemli mesajlar verdi.

 

CHP Milas İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu, konuşmasına Kurban Bayramı öncesinde yapılan İlçe Danışma Kurulu toplantısından söz ederek başladı. Başkan Çöllüoğlu; “O gün, 4 milletvekilimiz, il başkanımız ve benim dışımda 17 parti üyemiz söz alarak, görüş ve önerilerini aktardılar. Böyle bir durum şimdiye kadar Muğla genelinde pek yaşanmamış bir şeydi. Son derece nezaket çerçevesinde insanlar eleştirilerini dile getirdiler, daha iyisinin nasıl yapılacağı konusunda görüşlerini paylaştılar.

Bu anlamda parti içi demokrasinin en iyi şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Yapılan danışma kurulu toplantısında son üç seçimin sonuçlarını paylaştık.24 Haziran seçimlerinde ilçemizde bir oy kaybının yaşandığı doğrudur. Elbette bu kayıpların nedenleri var. Örneğin birçok parti üyemiz İYİ Parti veya HDP’ye oy verdi. Ancak bu verilen oylar kişiseldir.Kurumsal olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin HDP’yi desteklemek gibi bir kararı yoktur.Kimileri de adayların belirlenmesi noktasında parti merkezimizin kararını beğenmedi veya listeye giren adaylar nedeniyle oy vermedi.Dolayısıyla bir oy kaybı yaşandı.Her şeye rağmen parti olarak Muğla’dan 4 milletvekili çıkarma başarısını gösterdik.Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Önümüzdeki günlerde bütün örgütlere, büyükşehir veya il-ilçe belediye başkan adaylarıyla belediye meclis üyesi adaylarının nasıl belirleneceği, seçim öncesinde nasıl bir kampanya yürütüleceği yönünde bir talimat gelecektir.Örgüt olarak bizler de bu doğrultuda gereken her türlü çalışmayı yaparak, seçimlerden zaferle çıkmanın yollarını arayacağız. Mutlaka eksiklerimiz, hatalarımız olacaktır ancak kişisel düşüncelerimizi bir yana bırakarak, adayımız ve örgütlerimizin etrafında birleşmeli, en iyi sonucu yakalamalıyız. Sonrasında biz kendi içimizde neyin yanlış yapıldığını, nelerin eksik bırakıldığını demokratik bir biçimde tartışırız” diyerek, danışma kuruluna katılanlara bir kez daha teşekkür etti.

İlçe Başkanı Çöllüoğlu, yine bayram öncesi yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden eski ilçe başkanlarından Merhum Ali Mil’e de bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, ailesine, yakınlarına ve tüm partililere başsağlığı diledi.

Konuşmasının sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan resmi törenlere ve ardından parti olarak kendilerinin yapacakları kutlamalara tüm partililerin katılması için çağrıda bulundu.

Başkan Tokat; “Bir önceki seçim sonucunun üzerine yüzde 5 daha koyacağız”

CHP Milas İlçe Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu’nun ardından partililere seslenen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, 30 yıllık siyasi hayatında ilk kez bir danışma kuruluna katılmadığını belirterek; “Ancak daha sonra bana iletilenlere bakılırsa son derece katılımcı ve olumlu şeylerin gündeme getirildiği bir toplantı olmuş.

Öncelikle şunu belirtmem gerekirse, aramızdaki bazı arkadaşlarımız sanki her şeyi sosyal medyada paylaşarak halledebilecekleri düşüncesiyle bir şeyler yazıp çiziyorlar.Kendilerince eksik ya da yanlış gördüklerini orada paylaşıyorlar.Oysa orada yazıp çizenler danışma kurulu veya benzer toplantılarda kürsüye gelip de hiçbir şey söylemezler.Böyle davranış sergileyenleri bütün samimiyetimle kınıyorum.Yazdıkları birçok şey de, belediyecilik hizmetleri üzerinden bizleri eleştirileri kapsıyor.Oysa hiçbir şeyi doğru olarak bilmiyorlar.Büyükşehir yasasıyla birlikte biz ilçe belediyelerin önemli gelir kaynakları gitti.Hatta hükümetin aldığı kararla önce taşeron firmalar üzerinden işçi çalıştırırken, değişen yasa ile önce taşeron şirketlerle yapılan sözleşmeler iptal edildi, sonra sınav açıldı ve yeni personel alımları yapıldı.Ancak bu noktada birçok kriteri devreye soktular ve alınacak personeller birçok nedenle elendi.İnanın çöp toplayacak personel bulamıyoruz.

Şimdi de son kararname ile belediye gelirlerini yüzde 30 daha kısıtladılar.Bütün bunlara rağmen gerçekten çok geniş bir coğrafyaya hizmet etmeye çalışıyoruz.Bu konuda da başarılı olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum.Birileri, doğrudan belediyenin yapmadığı işlerden bizleri sorumlu tutuyor.Oysa yapılan iş başka kurumların fakat insanlar nedense her şeyi belediyeden biliyor. Her ne kadar biz bunların doğrusunu anlatmaya çalışsak da insanlar neye inanmak istiyorsa ona inanıyor.

Az önce ilçe başkanımızın da söylediği gibi önümüzde bir yerel seçim var. İster erken olsun, isterse zamanında yapılasın Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü olarak biz seçimlere hazırız.Hiçbir mazeret üretmeden seçim döneminde çalışacağız.Kendi içimizdeki tartışmaları bir kenara bırakarak, gösterilen aday ve örgüt ile birlikte hareket edeceğiz.Benim de birçok zaman gösterilen adayları beğenmediğim olmuştur.Bu, isterse yerelde, isterse genelde olsun mazeret üretmeden partimizin başarısı için çalıştım.Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim.Eminim ki burada bulunan birçok partilimiz de böyle düşünüyor ve böyle davranıyor.Ama birileri tam tersini yaparak, kırılganlıklarını, küskünlüklerini öne çıkararak adeta parti başarısız olsun diye çalışıyor. Bunlar bir partiliye yakışmayan tavırlardır” diyerek, yapılan belediye hizmetlerinin, bu kadar imkânsızlıklara rağmen önemli çalışmalar olduğunu söyledi.

“Yüzde beş üzerine koyacağız”

Yaptığı açıklamanın ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a, ‘Belediyecilik anlamında önemli hizmetler yapıldığını söylüyorsunuz ancak öte yandan da kaybedilen oyların olduğunu da kabul ediyorsunuz. Bu oy kaybının yerel seçimlerde de yaşanacağını düşünüyor musunuz?’ şeklinde yönelttiğimiz bir soruya ise başkan Tokat şu yanıtı verdi:

“Yerel seçimler, genel seçimlerin havası başkadır. 24 Haziran’da yapılan seçimler birçok yönden farklı bir seçimdi.Yerel seçimler daha farklı bir atmosferde yapılacaktır. Dolayısıyla önümüzdeki yerel seçimlerde oy kaybı yaşanacağını düşünmediğim gibi tam aksine bir önceki seçimde alınan sonucun üzerine yüzde 5 daha oy ekleyeceğiz.”

Milletvekili Özcan; “Ülke olarak her geçen gün uçuruma bir adım daha yaklaşıyoruz”

Milas Belediye Başkanı Tokat’ın ardından bu kez CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da bir konuşma yaparak, hem meclis çalışmalarına ve hem de önümüzdeki yerel seçimlere değindi. Milletvekili Özcan; “TBMM’nin 26’ncı döneminde ülkeyi yöneten iktidar mensuplarına 12 binden fazla soru önergesiyle sorular sorulmuş ancak verilmiş bir tek cevap yok. 24 Haziran sonrası da 500’ün üzerinde verilmiş soru önergesi var yine verilmiş bir tek cevap yok.Buradan da anlaşılacağı gibi ülkeyi yönetenler bir şeyler yapıyorlar ancak bunu kapalı bir şekilde yapıyorlar.Kimse bir şey öğrenmesin, bilmesin istiyorlar.Böyle bir tutum hiçbir Avrupa ülkesinde yoktur.

Öte yandan 16 yıl önce iktidara gelirken hem bizim insanımızı, hem de tüm dünyayı kandırdılar.Avrupa Birliği ülkelerine ‘biz sizinle birlikteyiz’ mesajını verdiler ancak bütün dünya ile tüm ilişkileri bozdular.Şimdi de ABD ile çekişiyorlar.Bir anlamda Rusya, Çin ya da başka ülkelere yaklaşarak, ABD’ye gözdağı vermeye çalışıyorlar.

Yıllar önce biz ABD karşıtı eylemler yaparken bizleri eleştiriyorlardı, şimdi kendileri aynı şeyleri söylüyorlar.Gümrük vergileri, ticari anlaşmalarla başka ülkeleri köşeye sıkıştırmak Türkiye gibi bir ülkeye yarardan çok zarar verir.İç ve dış borcumuz var, dolayısıyla alınan borçlar nereye gitti diye soruyoruz fakat cevap veren yok.Yapılan bir yatırım yok ama milyar dolar borç var. Siz bu borçları nasıl ödeyeceksiniz diye soruyoruz.Biliyoruz ki bu borçlar üreterek ödenebilir.Oysa biz üretim de yapmıyoruz.Hayvancılığımız, tarımsal faaliyetlerimiz, sanayi üretimimiz bu borçları ödemeye yeterli değil.

Bütün bunları hem mecliste, hem de kendi bölgelerimizde vatandaşa anlatıyoruz.Ancak bildiğimiz bir şey var ki ülke olarak her geçen uçuruma bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi.

Normal takvimi önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimler için de düşüncelerini aktaran CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Bu seçimler gerçekten önemli bir seçim olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem büyükşehir, hem de ilçe belediyelerini kazanmak için birlik ve beraberlik içerisinde, kendi kişisel sorunlarımızı, iç çekişmeleri bir kenara bırakmak suretiyle, en iyi sonucu elde etmeliyiz. Bunu başaracak güçteyiz. Yeter ki bugüne kadar sergilediğimiz dayanışmayı, birlikteliği sürdürelim.

Elbette Muğlalı, Milaslı seçmenin karşısına yeni projelerle çıkacağız. Vatandaşın bizlerden ne beklediğini, hangi hizmetleri istediğini bilerek seçim çalışmaları yapacağız.Şahsen ben geçmiş seçimlerden daha başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık