CHP Muğla İl Kongresi yapıldı

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

CHP Muğla İl Kongresi yapıldı

CHP Muğla İl Örgütü, 36. Olağan Kongre ile seçim sürecini tamamladı. 24 Aralık 2017 Pazar günü yapılan seçimde 470 delege oy kullandı. Tek liste ile girilen seçimlerde, 11 ilçe başkanının aday gösterdiği mevcut İl Başkanı Mürsel Ablan, 409 oy alarak tekrar başkanlığa seçilirken, 58 oy boş çıktı.

Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde ittifak yapacaklarının sinyalini verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP 36. Olağan Muğla İl Kongresi’ne yoğun bir katılım oldu. Kongrede 470 delege oy kullandı. 409 oy alan Mürsel Alban yeniden İl başkanı olurken, 58 oy ise boş çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in Divan Başkanlığı’na getirildiği CHP Muğla İl Kongresi’ne Muğla ve ilçelerinden çok sayıda partili katılırken, Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP İlçe Başkanları, CHP’li İlçe Belediye Başkanları, geçmiş dönem Muğla Milletvekilleri Sami Gökmen, Ali Aslan, Fevzi Topuz, Fahrettin Üstün, delegeler ve partililer katıldılar.

Kongreye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, önümüzdeki seçimlerde ittifak yapılacağının sinyallerini vererek şöyle konuştu: “Bizimle aynı düşünen partilerle de bence bir araya gelmek zorundayız. Asgari müştereklerimizde buluşmak zorundayız. Bunun adımlarını İstanbul’da attık. Bizim gibi asgari müşterekte beraber olduğumuz bütün dostlarla, partililerle, vatanseverlerle bir arada olmak zorundayız…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, artık daha diri, daha iri olup safları sıklaştırmaya ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, “Birbirimizi yaralayarak bir yere varamayız. Ben partimde yeni üyelik sisteminin, yeni liyakat düzeninin oluşması için uğraşıyorum. Zor mu elbette zor, kolay değil. Burası Cumhuriyet Halk Partisi. Diğer partilere benzemiyor. 90 küsur yıllık bir gelenekten geliyoruz. Mustafa Kemal’in koltuğuna oturanların hepsine saygı göstermiş, bu kadar üye var. Ne olursa olsun. Biz birlik ve beraberlik içinde olalım. Başka şansımız yok zaten” diye konuştu.

 

“Yolumuz Aydınlık olsun”

Tek adaylı bir seçim sonunda yeniden İl Başkanı seçilen Mürsel Alban ise, sosyal medya hesabından “36. Olağan İl Kongremizi tamamladık. Görev vererek bizleri onurlandıran ve desteklerini esirgemeyen İl Delegelerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza, tüm partili ailemize, ayrıca bizlerle olan sivil toplum kuruluşları ile basın mensuplarına ve emekleri için Divan Başkanımız Genel Başkan Yardımcımız Erdal Aksünger’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tebrik mesajlarıyla Kongremize katkı koyan Genel Başkan Yardımcılarımıza, Parti Meclisimize, Milletvekillerimize ve ayrıca diğer Siyasi Parti Yöneticilerine de teşekkür ediyor, Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Yolumuz Aydınlık olsun” şeklinde bir açıklama yayımladı.

 

Yapılan seçim sonucunda...

Kongre sonucu Mürsel Alban’ın başkanlığındaki yeni CHP İl Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Müge Yenisu (İç Mimar), Mustafa Coşkun (Turizm İşletmecisi), Bircan İnan (Emekli Öğretmen), Mehmet Güven (Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı), Esma Sema Gençoğlu, Yağmur Türkel (Avukat), Uzay Kocabaş (İşçi), İlkay Şimşek (Esnaf), Ahmet Çağdaş Sezer (Avukat), Nihal Yılmaz (Emekli Memur), Şenay Tımbıl (Emekli Memur), Egemen Gülhan (Öğretmen), Salih Uzun (Esnaf), Abdullah Türk (Emekli Memur), Hakan Ünsal (İnşaat Mühendisi), Özcan Kaya (Serbest Meslek), Hülya Elmaz (Diş Doktoru), Vahdettin Yıldız (Emekli Memur), Önder Oktay Arslan (İşçi) ve Adem Zeybekoğlu (Kimya Mühendisi).

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık